Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, cebesoy, fuat, kahramanları, milli, mücadele

Ali Fuat Cebesoy - Milli Mücadele Kahramanları

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ali Fuat Cebesoy - Milli Mücadele Kahramanları

Ali Fuat CEBESOY

(1882-1968)

İstanbul-Salacak'ta doğdu 1902'de Harp Okulunu, 1905'te de Harp Akademisini bitirdi Trablusgarp, Balkan ve I Dünya Savaşları'nda görev aldı 1917 yılında Tümgeneralliğe terfi etti İstiklâl Savaşı'nın başlangıcında, Batı Anadolu Genel Kuvâ-yi Milliye Komutanı ve Batı Cephesi Komutanı olarak savaşa katıldı 1920 yılı sonunda Moskova Büyükelçiliğine atandı 1922'de TBMM ikinci Başkanı oldu Korgeneral (1923) rütbesiyle 1927 yılına kadar Ordu Komutanlığı ve Milletvekilliği yaptı TBMM'de I-II Dönem Ankara, IV-VIII Dönem Konya, IX Dönem Eskişehir, X-XI Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev aldı TBMM Başkanı (1948), Bayındırlık Bakanı (1939-1943), Ulaştırma Bakanı (1943-1946) olarak devlete hizmet etti İstanbul'da öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com