|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| adı, duygular|masal, hikaye, konmamış, özetleri |
Adı Konmamış Duygular|Masal Ve Hikaye Özetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adı Konmamış Duygular|Masal Ve Hikaye Özetleri"Öylesine bir gündü benimki, öylesine olmayan Gizli ama kapaksız ![]() ![]() " Merdivenleri hızla tırmandım, ağaca tırmanan küçük bir çocuk edasıyla ![]() ![]() Kapıyı usulca araladım, içeri girdim (tabiki anahtarım vardı) Odanın kapısını araladığımda yarı çıplak bir halde buldum onu, yine kolunda morluklar vardı ![]() ![]() "Kahretsin" dedim, yinemi aynı şeyi yaptın ![]() ![]() Bağırmam onu şizofren düşlü uykusundan uyandıramamıştı besbelli![]() ![]() En güzeli onu soğuk su ile kendine getirmekti diye düşündüm![]() ![]() Elimi usulca boynuna doladım, kalçalarının altından diğer elimi geçirdim "Of of ammada ağırmıssın be kızım" dedim kendimce![]() ![]() Kaldırmanın ağırlığıyla bu söylemim içimde kaldı, yorgundum zaten ![]() ![]() Oysaki yorgunluğum işten yana değil, hayattan, insanlardan ve bu kıza karşıydı![]() ![]() Daha kaçıncı uyanmayışlardı, kaçıncı kendini vurmadan intihar etmeler, yükse dozda hüznü alıp hunharca bedenine enjekte etmeler! ![]() İçimden bunları geçirirken, banyodaydım, karşımda ayna O ve ben aynaya aksediyorduk, moraran vücudu aynada başka bir koyuluğa bürünmüştü ![]() ![]() Kendime yasladım, musluğu hızlı bir şekilde açtım, buz gibi su içimi soğutmuştu çoktan ![]() ![]() Oysa o hala baygındı, kendine gelememişti daha, hafif ateşi vardı Her zaman ateşliydi zaten![]() ![]() Küveti yarısına kadar doldurdum, onu aniden küvete bırakırsam kesinlikle soğuğun dayanılmazlığıyla çığlık atacaktı Bende kendimi onla beraber küvete bıraktım, çok soğuktu, hemde inanılmaz soğuk![]() ![]() Sonbaharın yaprakları alıp götürüşü, denizin dalgalarını sahillere daha bir hırçın vuruşu geldi aklıma![]() ![]() Soğuktum, soğuyordum, soğuktuk ![]() ![]() Usul usul kendime çektim onu, ellerimle makyajlı yüzünü yıkadım, saçlarını tel tel ayırdım, sudan süzdüm![]() ![]() Önce o güzel gözleri hayat buldu berrak suyla, sonra dudakları![]() ![]() Hayrandım sana be kız, ahh küçük kız, ne zaman anlayacaktın bu güzelliğinin bedelini esrarkeş gecelere teslim ettiğini, hangi sigaranın dumanında kendini içine çektirdiğini![]() ![]() Sonrada ruhunu bedeninden soyup, kaç kere para etmezlere sattığını![]() ![]() nasıl, ne zaman, nerede anlayacaktın küçük kız ![]() ![]() Kendine gelmeye başlamıştı, önce küçük sayıklamalar, sonra kısık ve boğuk bir çığlık ![]() ![]() "Dur" dedi![]() ![]() Durdum hayatın ortasında, akreple yelkovanın ortasında, yolların ortasında ![]() ![]() Üzerimden yaşam dolu insanlar geçerken, ben düşler ülkesinden ayrılalı çok olmuştu![]() ![]() Ben ne diyordum ya, ben düş olmuştum onunla beraber, soğuk su beni kendime getireceğine, uykuya sevk etmişti ![]() ![]() Bir zaman sonra "Merhaba Karanlık adam dedin", "Merhaba kurtarıcım, koyu karanlık düşlerimin prensi" ![]() ![]() Kendine gelmişti nihayet, usulca kalktık yerimizden, odasına götürdüm ve gardrobundan seçtiğim elbiseleri giydirdim kendimce ![]() ![]() Bir babanın kızıyla ilgilenmesi gibi![]() ![]() Hiç bir tepki vermedi, sadece yüzünde belli belirsiz bir tebessüm vardı, koskocaman siyah gözleri bir kapanıp bir açılıyordu ![]() ![]() Korunduğunu, kollandığını biliyordu, ki öyleydi "Neden yaptın bunu küçük kız"dedim Ağzından kocaman bir "Hiççç" çıktı![]() ![]() Kocaman bir hiççç Kocaman gözlerini bana dikerek baktı "Yoruldum" dedi![]() ![]() Hiç üstelemedim "Peki, öyle olsun"![]() ![]() Mutfağa geçtim, çayı demledim, ekmeğini kızarttım, beraber güzel bir kahvaltıyı paylaştık ![]() ![]() Vapurlarda insanların simitlerini martılarla paylaşması gibi![]() ![]() Bu öyle bir paylaşımdıki, basit bir şeyin aslında ne kadar anlam içerdiğini gösteriyordu![]() ![]() Göstermekle kalmıyor yaşatıyordu adını koyamadığım duygularımı![]() ![]() Sıkı sıkı tembihledim,kaşlarımı kocaman kocaman çattım, "Bir daha sakın, bir daha sakın küçük kız" dedim![]() ![]() Gökay Birkan SUCAKLI - Adı Konmamış Duygular 17/09/2007 |
|
|
|