![]() |
Fabl Örneği Horoz İle Tilki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fabl Örneği Horoz İle TilkiFabl Örneği Horoz ile Tilki Fabl Örneği Horoz ile Tilki Görmüş geçirmiş, anasının gözü bir horoz Tünemiş bir ağacın dalına ![]() Kurnaz tilki, sesini yumuşatarak, ona Dedi ki: “Kardeşçiğim, artık dostuz; Barış oldu hayvanlar arasında ![]() Müjde getirdim sana, in de bir öpüşelim; Ama Allah aşkına oyalanma; Çünkü bilirisin ya, başımdan aşkım işlerim ![]() Oysaki siz serbestsiniz daima, İşleri düşünemeye bilirsiniz; Hem artık siz yardım da ederiz ![]() Ama, kuzum, in de aşağıya bir Doya doya öpeyim gözlerinden” “Kardeşim” dedi horoz, “Bu mutlu haberinden Daha güzel bir haber almazdım şüphesiz ![]() Bu nefis Bu mutlu haberinden ![]() Üstelik bunu senden öğrenmekle Sevincim iki kat oldu ![]() ![]() Bunu müjdelemek için olacak, Bak iki tazı geliyor koşarak” Hızlı da koşuyorlar; haydi ben ineyim de Hep birden öpüşelim tazılar geldiğinde ![]() “Hoşça kal ” dedi tilki, “Yolum biraz uzunca, Kutlarız bu barışı yeniden buluşunca ![]() Çabuk toplayıp tası tarağı, Külhani bir anda tırmandı dağı ![]() Bir iş çıkmamıştı numarasından ![]() O sırada çalının arkasından, İhtiyar horoz kıs kıs gülüyordu ![]() Oyunbazı oynatmak pek tatlı oluyordu ![]() |
![]() |
![]() |
|