![]() |
Etek Sarı Sen Etekten Sarısın Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etek Sarı Sen Etekten Sarısın Türküsü Ve HikayesiEtek Sarı Sen Etekten Sarısın Etek sarı sen etekten sarısın Kurban olam beydağının karısın Sordum sual ettim kimin yarısın Ben sormadan dolu gibi döküyü Bir köynek diktirdim kolu düğmeli Herkes kaderine boyun eğmeli Deli gönlüm çirkine bel bağlama Sevdiğin yar Malatya'yı değmeli Bir köynek diktirdim hasa bezinden Alem düşman oldu senin yüzünden Eğer gurbet ele gider dönersem Ahdım vardır öpeceğim yüzünden Hikayesi Âşık, hercai gönüllüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Hasa bezinden, kolları düğmeli gömleğini onun için giyer, atıyla onu görmek için pınarın başına gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Etek Sarı Sen Etekten Sarısın” Etek Sarı Sen Etekten Sarısın Kurban Olam Beydağının Karısın Sordum Sual Ettim Kimin Yarısın Ben Sormadan Dolu Gibi Döküyü Bir Köynek Diktirdim Kolu Düğmeli Herkes Kaderine Boyun Eğmeli Deli Gönlüm Çirkine Bel Bağlama Sevdiğin Yar Arguvan'ı Değmeli Bir Köynek Diktirdim Hasa Bezinden Alem Düşman Oldu Senin Yüzünden Eğer Gurbet Ele Gider Dönersem Ahdım Vardır Öpeceğim Yüzünden Kaynak ve Mahlası :Hasan Durak Yöre :Malatya |
![]() |
![]() |
|