Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daewoo, güney, karıştı, koreli, tarihe

Güney Koreli Daewoo Tarihe Karıştı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güney Koreli Daewoo Tarihe Karıştı

Güney Koreli Daewoo tarihe karıştı GM satın aldığı Daewoo'nun tabelasını kendi ülkesinde de indirdi

Güney Koreli otomotiv markası Daewoo tarihe karıştı General Motors, Seul Otomobil Fuarı'nda Daewoo'yu Güney Kore pazarında da Chevrolet markasıyla satacağını açıkladı Uzakdoğu'da yaşanan ekonomik kriz döneminde Daewoo'yu satın alan GM, stratejik bir kararla markayı Avrupa'da Chevrolet olarak tanıtmış ve başarılı olmuştu Daewoo markası sadece Güney Kore'de ve Vietnam'da Daewoo ismiyle satılıyordu Daewoo, bundan sonra Avrupa'da olduğu gibi Güney Kore'de ve Vietnam'da da Chevrolet markasıyla satılacak

Güney Koreli şirket topluluğu Daewoo, Daewoo Sınai adı altında Kim Woo-jung tarafından 22 Mart 1967'de kuruldu 1972 yılında otomotiv alanında faaliyete geçti 1999 yılında iflas etti Güney Kore hükümeti firmanın iflasıyla kalan 76 milyar dolarlık borcu üstlenmek zorunda kaldı Daewoo’nun eski başkanı Kim Woo Chung’u kötü yönetim, bilanço sahtekarlığı ve yurt dışına para transferi nedeniyle 10 yıl hapis, 21 milyar dolar da para cezasına çarptırıldı Daewoo'nun otomobil üretimi yapan iştiraki "Daewoo Motor" dünyanın en büyük otomobil üreticisi ABD'li GM (General Motors) satın alınarak, diğer Daewoo iştiraklerinden ayrıldı ve "GM Daewoo" (GMD) adını aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com