Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, bilgileri, birliği, ilişkileri, meslek

Avrupa Birliği İlişkileri Meslek Bilgileri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa Birliği İlişkileri Meslek Bilgileri

Avrupa Birliği İlişkileri

Avrupa Birliği İlişkileri

Programın Amacı

Avrupa birliği ilişkileri programının amacı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde çeşitli alanlardaki düzenlemeler konusunda eğitim yapmaktır

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Avrupa birliği ilişkileri programında matematik, bilgisayar, ekonomi, Avrupa tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, genel eğitim, İngilizce konuşma ve yazma gibi temel derslerden başka küreselleşme, Avrupa Birliği kurumları, uluslararası ekonomi ve ekonomik bütünleşme, Avrupa Birliği tarım politikası Avrupa Birliği hukuku, uluslararası kamu hukuku, ekonomik ve mali birlik, insan hakları hukuku gibi dersler okutulmaktadır

Gereken Nitelikler

Avrupa Birliği ilişkileri programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili ve yabancı dil öğrenmeye hevesli, analitik düşünme gücüne sahip, yeniliklere açık, girişken ve yaratıcı kimseler olmaları gerekir

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Avrupa Birliği ilişkileri programını bitirenler Lisans Diploması alırlar Mezunlar çeşitli kurumlarda değişik unvanlarla görev alır ve Avrupa Birliğine uyum süreci içinde ekonomik ve toplumsal yaşamımızda çeşitli kurumların yapılarında ve işleyişinde yapılması gereken değişikliklerin izlenmesi ile ilgili işleri yürütür

Çalışma Alanları

Avrupa Birliği İlişkileri programını bitirenler Dışişleri Bakanlığı’nda, Avrupa ile ekonomik ve kültürel ilişkileri olan kamu kuruluşlarında ve özel sektörde çalışma olanağı bulabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com