Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, deri, meslek, mühendisliği

Deri Mühendisliği Meslek Bilgileri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deri Mühendisliği Meslek Bilgileri

Deri Mühendisliği

Programın Amacı

Deri mühendisliği programının amacı, derinin işlenmesi ile ilgili teknolojiyi geliştirme alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Deri mühendisliği programında, fizik, kimya, biyoloji ve ekonomi gibi temel derslerin yanı sıra deri mikrobiyolojisi, lif bitkileri, hayvansal lifler, kürk hayvanları yetiştirilmesi, büyük baş hayvan derilerinin işlenmesi, atık su arıtma teknolojisi, proje hazırlama tekniği gibi dersler okutulur ve uygulama yaptırılır

Gereken Nitelikler

Deri mühendisliği alanında eğitim görmek isteyenlerin temel bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, inceleme ve araştırmaya meraklı yaratıcı kimseler olmaları gerekir

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Deri mühendisliği programını bitirenlere “Deri Mühendisi” unvanı verilir

Deri mühendisi tarımsal bir ürün olan derinin, ham madde durumundan işlenmiş deri haline gelinceye kadar geçirdiği işlemleri ve ürünün satışını planlar; başta deri olmak üzere yün, pamuk ve sentetik liflerin değerlendirilmesine yönelik teknolojilerin geliştirilmesi için araştırmalar yapar

Çalışma Alanları

Deri mühendisliği alanında yetişenler özel sektöre ait deri işletmelerinde çalışabilirler, olanakları olanlar kendi işletmelerini kurabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com