Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, bayrağı, italya

İtalya Bayrağı Ve Anlamı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İtalya Bayrağı Ve Anlamı

İtalya

Şuanda kullanılan dikey yeşil beyaz ve kırmızı renkleri ilk olarak Napolyon tasarlamış (1796), herhalde o zamanlar İtalya Napolyon’un yönetimi altındaymış yeşil renk, napolyonun favori rengi imiş hatta Meksika bayrağından ayrılsın diye ortaya bi beyaz atılmış

hatta derler ki, o yıllardaki lombarda lejyonu'nun renkleriymiş bunlar

bu bayrak, İtalyanlar tarafından tricolore diye adlandırılıyor ya da cisalpine republic de diyorlar buna

1796'da bu renkler yatay seklinde imiş, 1798'de dikey hale geçirilmişler, 1814 yılında Napolyon’un çöküşü ile bu bayrak kullanılmamaya baslamnis olsa da 1861 senesinde yeni krallık ile birlikte tekrar kullanılmaya başlanmış

hala da kullanıyorlar

İtalyan bayrağı için söylenegelmiş bir diğer* hikaye de bayrağın renklerini pizzadan aldığına yöneliktir

yeşil: biber

beyaz: mozarella peyniri

kırmızı: domates

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com