Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadal, anadolu, ikinci, programı, üniversitesi, yönetmeliği

Anadolu Üniversitesi İkinci Anadal Programı Yönetmeliği

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, örgün öğretimde anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır Program Açılması
Madde 2- (Değişik: 28022006 tarih ve 26094 sa RG) İkinci anadal programı; ilgili birim kurulunun önerisi; Senatonun onayı ile kesinleşir ve ilgili bölümlerin işbirliği ile yürütülür İkinci anadal programı en az 60 ECTS kredisinden oluşur
Başvuru ve Kabul Koşulları
Madde 3- İkinci anadal programına başvuru ve kabul koşulları aşağıda belirtilmiştir:
a) Her dönem başında ilgili birimler kontenjanları belirterek ikinci anadal programını duyurur
b) Öğrenci, ikinci anadal programına, anadal lisans programının en erken 3 üncü ve en geç 5 inci dönemin başında başvurabilir
c) İkinci anadal programına başvurular ilgili birimin yönetimine yapılır
d) Öğrencinin ikinci anadal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması ve başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının en az 3,00 olması gerekir Kabul işlemi başvurulan birimin yönetim kurulu tarafından karara bağlanır
e) Zorunlu hazırlık sınıfı olan ikinci anadal programlarına yeterlik sınavını başaramamış öğrenciler kabul edilmezler
Programın Uygulanması
Madde 4- İkinci anadal programı aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) İkinci anadal programı nedeniyle, öğrencinin anadal programındaki başarısı ve mezuniyeti etki-lenmez İkinci anadal programı için ayrı karne ve ayrı not durum belgesi düzenlenir
b) İki programa birden sayılacak dersler bölümler arasında kararlaştırılır ve başvurulan birimin yönetim kurulu kararı ile kesinleşir İki programa birden sayılan dersler her iki not durum belgesinde de gösterilir
c) Aynı anda birden fazla ikinci anadal prog-ramına ya da hem bir ikinci anadal hem de bir yandal programına kayıt yapılamaz
Başarı ve Mezuniyet
Madde 5- Başarı ve mezuniyetle ilgili koşullar aşağıda belirtilmiştir:
a) Öğrenci ikinci anadal programını kendi isteği ile bırakabilir
b) Öğrencinin öğrenim haklarını saklı tutma isteği her iki program için geçerli sayılır İkinci anadal programında ders açılmaması veya ders çakışması gibi nedenlerle ders alamayacak olan öğrencilere ikinci anadal programının bağlı olduğu birimin onayı ile dönem izni verilebilir ve bu süre ikinci anadal programını bitirmek için öngörülen süreye dahil edilmez
c) İkinci anadal programında, izin almadan ders almayan öğrencinin ikinci anadal programından ilişkisi kesilir
d) Anadal programında genel not ortalaması 2,50 nin altına düşen öğrencinin ikinci anadal prog-ramından ilişkisi kesilir
e) İkinci anadal programı genel not ortalaması, ikinci anadal programında ders aldığı iki dönem üst üste 2,00 nin altında kalan öğrencinin ikinci anadal programıyla ilişkisi kesilir
f) Öğrenci ikinci anadal programından ayrıldığında, başarısız olduğu ikinci anadal prog-ramı derslerini tekrarlamak zorunda değildir
g) Anadal programında mezuniyet hakkını elde eden ve ikinci anadal programını en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci anadal lisans diploması verilir İkinci anadal programından mezuniyet hakkını elde eden öğrenciye, anadal programından mezuniyet hakkını elde etmeden ikinci anadal programının lisans diploması verilmez
h) Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ve henüz ikinci anadal programını bitiremeyen öğrencilere bu programı tamamlamak için en fazla iki dönem süre tanınır Bu öğrencilere anadal programlarından mezun oldukları dönem sonunda bu bölüme ait diplomaları verilir Ek süre boyunca ikinci anadal öğrenimi yaptıkları bölüme ait öğrenci katkı payını lisans programında geçirdikleri toplam dönem sayısı göz önüne alınarak ödemeye devam ederler Yüksek lisans programına kayıt oldukları takdirde de ayrıca yüksek lisans öğrenci katkı payını öderler Bu öğrenciler hakkında karar almaya, öğrencinin izlediği ikinci anadal programını veren birim yetkilidir
Geçici Madde 1 - Bu Yönetmeliğin 3 üncü Maddesinin b bendindeki "en geç 5 inci dönem" ifadesi 2001-2002 öğretim yılında "en geç 6 ncı dönem" olarak uygulanır
Yürürlük
Madde 6- Bu Yönetmelik 01012002 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer
Yürütme
Madde 7- Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür
Yayım tarihi: 23112001 tarih ve 24592 sa RG

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com