Yaz Okulu Kayıt İşlemleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Okulu Kayıt İşlemleriYAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ 1) Yaz okulu önkayıt işlemleri, 28-29 Haziran 2010 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetim Sisteminden (BYS, Öğrenci Otomasyonu, http://bys marmara edu tr) açılması önerilen dersler seçilerek yapılacaktır![]() 2) Yaz okulunda açılabilecek dersler M Ü web sayfasından ve önkayıt zamanı içinde BYS'den öğrenilebilir![]() 3) Yaz okulu ders ücretleri, dersin açılacağı Fakülteye / Yüksekokula ve toplam (teorik + uygulama) ders saatine göre hesaplanır 2009-2010 Yaz dönemine ilişkin birim bazında bir ders saat ücreti http://www yok gov tr/content/view/867/lang,tr_TR/ web adresinden öğrenilebileceği gibi yaz okulunda bir öğrencinin kayıtlanacağı derslere göre ödeyeceği tutar BYS'den önkayıt zamanı içinde öğrenilebilecektir Yaz okulu ders ücretleri ayrıca öğrencinin uyruğuna, ikinci öğretime ve dersin eğitim diline göre değişiklik göstermektedir![]() 4) Önkayıt döneminde bir öğrenci yaz okulunda alacağı dersleri BYS'den belirleyip seçer Dersleri seçtikten sonra derslere ilişkin toplam tutar BYS'den belirlenir Öğrenci BYS üzerinden "bankaya para ödemek istiyorum" düğmesine basarak bankada borç oluşturur![]() 5) Sonra, ilgili ödemeyi Türk Ekonomi Bankasına (TEB) yapar (Öğrencilerin bankaya ücreti ödeyerek iki nüsha halinde tek bir makbuz almaları yeterlidir Makbuzların biri kesin kayıt işlemi sırasında, Fakülte veya Yüksekokul Öğrenci İşlerine teslim edilecektir, diğeri öğrencide kalacaktır )6) BYS'den daha önce seçtiği derslere yeniden sisteme girerek kaydolur ![]() 7) Kesin Kayıtlar 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacaktır 8) Kesin Kayıt öncesi BYS'de açılması için gerekli sayıda kontenjanı önkayıt döneminde sağlayan derslerin açılması kesinleşmiş olur ![]() 9) Öğrencinin seçtiği derslerden açılması kesinleşmiş olanlar için ek/yeni bir işlem yapılmayacaktı Açılması kesinleşmiş dersler için işlem tamamlanmıştır, bu dersler bırakılamaz![]() 10) Öğrencinin seçtiği derslerden açılmayacak olanlar için öğrenci ödediği ücreti iade alabileceği gibi sisteme girerek açılması kesinleşmiş başka bir dersi açılmayan dersin veya derslerin yerine alabilir ![]() 11) Öğrencilerin kayıt süreleri içinde ders kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir Süresi içinde ders kaydını yaptırmayan öğrenciler yaz okulu ücretini ödemiş olsalar bile o dersleri alamazlar ve sınavlarına giremezler![]() 12) Kayıt yaptırılan derslere ilişkin herhangi bir nedenle oluşan farklar öğrenci tarafından Üniversiteye veya Üniversite tarafından öğrenciye ödenir ve makbuz ile beyan edilir ![]() 13) Farklı birimlerden ya da bölümlerden ders alacak öğrenciler bağlı bulundukları Fakülteye / Yüksekokula dilekçe vererek, ilgili Yönetim Kurulu Kararı ile ders alacağı Fakülteye / Yüksekokula başvuracaklardır ![]() 14) Öğrenci kendi bölümünde açılan bir dersi başka bölümden alamaz ![]() |
|
|
|