Nasıl Vekil Öğretmen Olabilirim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasıl Vekil Öğretmen OlabilirimNasıl vekil öğretmen olabilirim Soru: vekil öğretmen olmak istiyorum Nasıl vekil öğretmen olabilirim Vekil öğretmenlik başvuruları Herhangi bir yerdeki açık sınıf öğretmenlği kadrosunun bulunması halinde, vekil öğretmen olmak isteyen kişiler açık kadronun bulunduğu yere İl/İlçe Milli Eğitim Müdrülüğüne yazılı olarak başvururlar İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü talebi uygun görürse, mülki idare makamlarından(Kaymakamlık ve Valilik) ve bütçe uygulama talimatı hükmü gereğince Maliye Bakanlığından izin alarak ilgili kişiyi vekil öğretmen olarak atar![]() Vekil öğretmen olarak açıktan atananlara, atandıkları göreve tekabül eden maaşın üçte ikisi verilir ![]() Açıktan vekil olarak atananlar, 657 sayılı Kanunla memurlara tanınan sosyal haklardan yararlanırlar( Tedavi giderleri, emekli sandığı primleri vs )Açıktan vekil olarak atanacaklarda, asilde aranan şartlar aranmayabilir Yani 4 yıllık sınıf öğretmenliği bölümü mezunları sınıf öğretmenliğine atanabilmekte iken, vekil öğretmenlikte, lise mezunu veya iki yıllık yüksek okul mezunları da vekil öğretmen olarak atanabilir![]() Vekil öğretmen başvuru dilekçe örneği ![]() ![]() MÜDÜRLÜĞÜNE![]() ![]() ![]() Üniversitesi,![]() ![]() ![]() bölümü ![]() ![]() ![]() ![]() yılı mezunuyum Okulunuzda/İlçenize bağlı okullarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dersleri vermekistiyorum Pedagojik formasyonum var![]() Gereğini bilgilerinize arz ederim Tarih Adı-soyadı imza ADRES: Telefon no : |
|
|
|