Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazetesi, matematik, yapılır

Matematik Gazetesi Nasıl Yapılır

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Matematik Gazetesi Nasıl Yapılır

Matematik gazetesi nasıl yapılır

Öncelikle çalışmanız için elverişli bir zemin bulunmalıBunun için -bütçenize göre- karton,kontraplak (özellikle mobilya işlerinde kullanılan ince ve esnek tahta malzeme),polikarbon (özellikle reklamcılarda bulunan hafif ,köpüğe benzer bir malzeme)vb kullanılabilir

Gazetenizde sergileyeceğiniz bölümler ilgi çekici olmalıdır Google yardımıyla aşağıda yer alan başlıklarla ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsinizSeçilebilecek bazı başlıklar:

1)Matematikle ilgili fıkra,karikatür ve komik sözler

2)Matematikle ilgili ilginç zeka soruları

3)Ünlü matematikçilerin ilginç hayatlarından kesitler

4)Matematiksel oyunlar (sudoku,satranç,krigami vb) ve özellikleri hakkında bilgiler

5)Matematikle ilgili bilmece ve bulmacalar

6)Matematikle ilgili basit araç-gereç yapım tarifleri

7)Matematikle ilgili ilginç 3 boyutlu paradoks resimler

Sanırım şu an için aklıma gelenler bunlarZaten yeterince yer teşkil edecektirSizin de aklınıza gelen farklı başlıklar olabilirKendi seçtiklerinizle uyarlama yapabilirsinizİnternette dolaşırken karşıma 7sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu örnek bir çalışma denk geldiAşağıdan inceleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com