Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönme, ilkele, mekanizması, savunma

İlkele Dönme Savunma Mekanizması

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlkele Dönme Savunma Mekanizması

İlkele dönme savunma mekanizması

Savunma Mekanizmaları

1-BAHANE BULMA(Mantığa Bürünme)-Bireyin yetersizliğini ya da başarısızlığını mantıklı gerekçeler sunarak kapatmaya çalışmasıdır-Sınavda başarısız olan bir öğrencinin kaydırma yaptım demesi2-YANSITMA-(İnsanı suçlama vardır)-Bireyin başarısızlığını ya da kendisinde bulunan olumsuz özelliklerini,başkalarını suçlayarak rahatlamaya çalışmasıdır-Sınavda başarısız oldum çünkü dershane yetersizdi3-YÖN DEĞİŞTİRME-(Saldırganlık,öfke)-Bireyin öfkesini asıl hedefin dışında aşka şeylerden çıkartmasıdır-Patronuna kızan birinin evde eşine bağırması4-YADSIMA-İnkar etmeBireyin var olan bir gerçeği kabullenememesine denir-Zayıf not aldığını kabul edemeyen çocuk5-KAÇINMA-Bireylerin olayları görmemezlikten ya da duymamazlıktan gelmelerine denir-Otobüstekiyaşlı bayana yer vermemek için onu görmemezlikten gelmek6-KARŞT TEPKİ GELİŞTİRME-İkiyüzlülükBireyin gerçek duygusu yerine tam tersi duyguyu gerçekleştirmesine denir-Kayınvalidesini sevmeyen gelinin onu sever gibi görünmesi7-GERİLEME-İlkele dönmeBireyin kendi yaşının gerisinde davranmasına denir-Yaşlı bir kadının,istediği olmadı diye kızına küsmesi8-KENDİNE YÖNELTME-Bireyin öfkesini doğrudan doğruya kendisinden çıkartmasıdır-Sevgilisinden ayrılan gencin kendisini jiletlemesi9-YÜCELTME-Bireyin fizyolojik ya da sosyal güdülerini toplumla çatışmayacak şekilde gidermeye çalışmasıdır-Anne olamayan bir bayanın yuvada çalışması10-ÖDÜNLEME-Telafi etmekBireyi herhangi bir alandaki eksikliğini başka bir alanda gidermeye çalışmasıdır-Derslerinde başarısız olan bir öğrencinin futbolda başarılı olmaya çalışması11-POLLYANNACILIK-Bireyin olumsuzluklardan olumlu yanlar bulmasına denir-Cana geleceğine mala gelsin12-HAYAL KURMA-Bireyin gerçekleştirmek istediği durumları kafasında tasarlamasına denir13-ÖZDEŞİM KURMA-Bireyin başarısızlığını ya da yetersizliğini seçtiği kişi ya da kurumlara benzemeye çalışarak gidermesine denir-Amcasının milletvekili olmasından gurur duyma14-BASTIRMA-Bireyin hoş olmayan,unutmak istediği anılarını bilinç altında unutturmasına denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com