![]() |
Köpüren Şarap Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köpüren Şarap NedirKöpüren şarap nedir ![]() İçinde karbondioksit baloncukları barındıran, genellikle kutlama amacıyla tüketilen şaraplardır ![]() ![]() Köpüren şaraplar genel olarak ikiye ayrılır: tank yöntemi ile üretilenler ve doğal yöntemle üretilenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğal yöntemle üretilen şaraplar ise, şişede fermante edilmiş köpüren şaraplardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk olarak, sek bir baz şarap yapılır, şişelenir ve ağzı kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’de ise köpüren şaraplar için tank metodu uygulanmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köpüren Şarap Nedir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köpüren Şarap NedirKöpüren şarap şişesi KÖPÜREN ŞARAP ŞİŞESİNİ NASIL AÇABİLİRİZ? Köpüren şarap şişesi içinde oldukça fazla basınç vardır ![]() ![]() ![]() • Folyoyu çıkarın ve altındaki teli kulakçığından çevirin ![]() • Tel çıkarılırken, mantar elle sabit tutun ![]() • Şişeyi yaklaşık 30°lik bir açıda ve mantarı sıkıca tutarak, diğer elinizle şişenin tabanını kavrayın ![]() • Mantarı değil, şişeyi çevirin ![]() • Fırlamaması için mantarı sabit şekilde tutun ve şişeden yavaşça çıkarın ![]() ![]() • Şarabınız servise hazır! |
![]() |
![]() |
|