Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bulunuş, doğada, halleri, maddenin, özellikleri

Bilgi Maddenin Doğada Bulunuş Halleri Ve Özellikleri Nedir?

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgi Maddenin Doğada Bulunuş Halleri Ve Özellikleri Nedir?

Maddenin doğada bulunuş halleri ve özellikleri nedir?

SUYUN DOĞADA BULUNUŞ ŞEKİLLERİ

Su doğada;

Katı (buz),

Sıvı (su) ve

Gaz (su buharı) şeklinde bulunur

Su ısı etkisiyle;

* nem, * sulu sepken,

* bulut, * dolu,

* sis, * çiy,

* yağmur, * kırağı,

* kar gibi hava olaylarını oluşturur

NEM: Yeryüzündeki su kaynaklarından buharlaşarak atmosfere karışan suya nem denir

BULUT: Nemli havanın yükselmesiyle oluşan, su buharı, su zerrecikleri, buz kristalleri ya da bunların karışımına bulut denir

SİS: Bol su buharı taşıyan havanın, yeryüzüne yakın yerlerde yoğuşmasından meydana gelen bulutlara sis denir

YAĞMUR: Su buharı yüklü bulutlar, soğuk hava tabakalarına rastlayınca, su buharı yoğuşur, damlalar halinde yeryüzüne düşer Buna yağmur denir

KAR: Bulutlar,0 derecenin altında bir hava katmanına girince, küçük su damlaları birden bire donarak altı köşeli kar tanecikleri şeklinde yeryüzüne düşerler

SULU SEPKEN: Yağmurla karışık kara, sulu sepken denir

DOLU: Yağmur damlaları yere düşerken, kuvvetli rüzgarlar, bunları yukarılardaki daha soğuk hava katmanlarına iter Damlalar donar Buna dolu denir

ÇİY: Yer yüzü gündüz ısınır, gece soğur Nemli havadaki su buharı, bitkiler ve taşlar üzerinde yoğuşarak su damlacıkları oluşturur Buna çiy denir

KIRAĞI: Çok soğuk gecelerde, havadaki su buharı, sıvı hale gelmeden donarak bitkiler, taş ve toprak üzerinde ince bir kar tabakası oluşturur Buna kırağı denir

SU DÖNGÜSÜ

Yeryüzündeki sular, Güneş’in ısı enerjisi etkisiyle buharlaşır

Ayrıca bitki ve diğer canlılardan terleme yoluyla buharlaşan su, atmosfere karışır

Atmosferde yaşanan hava hareketleriyle değişik bölgelere taşınır

Su buharı, atmosferde soğuk hava tabakalarında yoğuşarak;

Yağmur,

Kar,

Dolu şeklinde yeryüzüne iner

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com