![]() |
Meb'den Öğretmenler İçin Flaş Karar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meb'den Öğretmenler İçin Flaş KararMEB'den Öğretmenler İçin Flaş Karar Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ![]() Yönetmelikle, 22 Temmuz 2005 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı ![]() Yönetmelik, özel dershanelerde eğitim ve öğretim, yönetim, öğrenci kaydı, öğretim programlarının uygulanması, çalışma süreleri ve işleyişle ilgili usul ve esasları düzenliyor ![]() Yönetmeliğe göre, kurumda çalışacak personelin görevlendirilmesi, 8 Mart 2008 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ![]() ![]() Dershane eğitim personeli, öğrenci başarısının artırılması, eğitimin nitelik ve kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmaları yapmakla görevli olacak ![]() Dershane öğretmenleri, resmi okullarda ders veremeyecekler ancak özel öğretim kurumlarında ders saati ücretli olarak derse girebilecekler ![]() ![]() ![]() Zorunlu öğrenim çağında olup ilköğretime devam etmeyen çocukların, dershaneye kaydı yapılmayacak ![]() ![]() ÇALIŞMA TAKVİMİ Yönetmelikle, dershanelerde öğrencilere uygulanacak sınavlara hazırlık ve takviye programına ilişkin ders saatleri belirlendi ![]() Buna göre, ilköğretim okullarından sonra bir üst okulun giriş sınavları ile Seviye Belirleme Sınavına hazırlık programları 200 ders saatinden az olamayacak ![]() ![]() Yüksek öğretime öğrenci seçme sınavına hazırlık programları 250 ders saatinden az olamayacak ![]() ![]() ![]() İlköğretim kurumlarının ara sınıflarında öğrencilerin eksikliklerini gidermek amacıyla takviye programları, 6, 7 ve 8 ![]() ![]() ![]() Dershaneler, reklam ve ilanlarında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine uyacak ![]() Yürürlükten kaldırılan yönetmelikteki, ''resmi makamlarca yapılan bir üst okula giriş sınavlarıyla ilgili sorular ve cevapların, basın-yayın organları tarafından yayımlanmadan, dershane yetkililerince ilan edilmeyeceği'' ve ''dershane öğretmenleri ve yöneticileri bireysel veya özel gruplar kurarak özel ders veremezler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|