Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalbe, sevgi, sığar

Bir Kalbe Kaç Sevgi Sığar?

Eski 11-12-2009   #1
KRDNZ

Bir Kalbe Kaç Sevgi Sığar?

Birgün Rasûlüllah Efendimiz (sav), Hz Ali’ye (ra) sorar:

“- Yâ Ali! Allah Teâlâ’yı seviyor musun?”

“- Evet yâ Rasûlallah

“- O’nun Rasûl’ünü de seviyor musun?”

“- Evet yâ Rasûlallah!”

“- Kızım Fâtıma’yı da seviyor musun?”

“- Evet yâ Rasûlallah!”

“- Peki ya Hasan ve Hüseyin’i seviyor musun?”

“- Evet yâ Rasûlallah!”

Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem Efendimiz (sav):

“- Yâ Ali! Gönül bir tane, sevgi ise dört Bir kalbe bu kadar sevgi nasıl sığıyor?” buyuruyor

Hz Ali (radıyallâhu anh) bu suâle bir türlü cevap veremez

Düşünceli bir halde evine döner

Hz Fâtıma (radıyallâhu anha), Hz Ali’yi durgun ve düşünceli görünce meraklanır Ne olduğunu öğrenebilmek için şefkatle:

“- Sizi durgun görüyorum; üzücü bir şey mi oldu?” diye söze girer ve; “Eğer üzüldüğünüz şey, dünya ile ilgili ise kederlenmeye değmez Âhiret ile ilgili bir husus ise, nedir sizi üzen?” der

Hz Ali (radıyallâhu anh) başından geçenleri anlatır Hz Fâtıma (radıyallâhu anha), durumu öğrenince gülümser ve;

“- Haydi babamın yanına var ve bu suâli şöyle cevaplandır” diyerek bâzı açıklamalarda bulunur Hz Ali’nin gönlü bu izahlardan hoşnut ve tatmin olur ve hemen Efendimizin (sav) huzuruna varır:

“- Yâ Rasûlallah! der, insanın sağı-solu, önü-arkası, üstü-altı (cihat-ı sitte: altı yön) diye yönleri vardır Kalbin de böyle (farklı cihetleri vardır) Ben Allah’ı aklım ve imânımla, Siz’i ruhum ve imânımla, Fatıma’yı insânî nefsimle, Hasan ve Hüseyin’i de babalığın tabiî îcâbı ile seviyorum” der

İki Cihan Güneşi Efendimiz (sav) bu cevap karşısında tebessüm eder ve:

“- Yâ Ali! Bu sözler ancak nübüvvet ağacının dalından alınmış meyvelerdir” buyurur

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com