Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
charles, hayatı, nicolle

Charles Nicolle Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Charles Nicolle Hayatı

Charles Nicolle

Charles Jules Henry Nicolle 21 Eylül 1866, babası, Eugène Nicolle, yerel bir hastanede bir doktor Rouen bölgesinde doğdu Charles kardeşleri, babasının erken biyoloji ders ile birlikte, alınan ve eğitim Lisesi Corneille de Rouen sonra, o izlemeden önce üç yıl boyunca incelenen yerel tıp fakültesine girdi çalışan ağabeyi Maurice, Paris hastaneler (Maurice sonra Konstantinopolis Bakteriyolojik Enstitüsü Direktörü ve Pasteur Enstitüsü, Paris Profesör oldu) Bu arada, Charles (aynı zamanda görev Pasteur Enstitüsü'nde Tıp Fakültesi ve Roux altında A Gombault altında okumuştu mikrobiyoloji ders gösterici), bir tez onu 1893 yılında onun MD derecesi kazandı, (yumuşak çıban üzerinde yapılan araştırmalar) "Recherches sur la çıbanı mou" tamamlamak için O Rouen Tıp Fakültesi üye olmak için döndü ve 1896 yılında o Bakteriyolojik Laboratuvarı Müdürü olarak atandı Tunus Pasteur Enstitüsü, 1936 yılında ölümüne kadar düzenlenen bir konum Müdürü olarak atandı, 1903 yılına kadar bu kapasitenin devam etti

Kariyerinin başlarında, Nicolle kanseri üzerine çalıştı ve Rouen difteri antiserum hazırlanması araştırdık Onun etkisi altında, Kuzey Afrika, Tunus Enstitüsü hızlı bakteriyolojik araştırma ve üretim için en yaygın bulaşıcı hastalıklar ile mücadele için aşı ve serumlar, dünyaca ünlü bir merkez haline geldi Vücut biti tifüs ateşi tarafından iletilen 1909 yılında keşfi biti bağlı epidemik tifüs, klasik ve deniz tifüs, sıçan pire tarafından adam iletilir arasında net bir ayrım yapmak yardımcı oldu Üzerine çalışmaları sığır vebası, kızamık, grip, iletim yolu keşfetti kene ateş, kızıl, streptokoklar ile deneysel üreme Aynı zamanda, önleyici aşı tanıttı Malta ateş, günümüz bilgi için çok değerli katkılar yaptı virüsün doğası; tüberküloz, trahom Bakteriyoloji birçok yeni tekniklerin ve yeniliklerin tanıtımı için sorumlu oldu Nicolle, tifüs ve kızamığa karşı nekahat dönemi serum koruyucu özelliklerini tanımak için ilk biriydi; ve Leishmania donovani yapay kültür ortamı ve şark çıbanı tropica yetiştirilmesi başardı Tifüs ateşi iletim mekanizması keşfi, 1914-1918 ve 1939-1945 Savaşları sırasında, bu hastalığa karşı önleyici tedbirlerin alınması için temel oluşturdu

Nicolle Le Destin des Hastalıklar infectieuses dahil olmak üzere pek çok önemli kitaplar yazdı; La Nature ', anlayışı et morale biologiques; Responsabilités de la Medicine'e ve La Destinee humaine

Nicolle l'Academie de Medicine'e Doçent oldu ve o Prix 1909 yılında Montyon, 1912, ve 1914 layık görüldü 1928 yılında Tunus Silver Jubilee anmak için 1927 yılında Prix Osiris ve özel bir Altın Madalya Bu vesileyle, o da Académie des Sciences, Paris üyesi olarak atandı 1932 yılında Fransa College of Profesör seçildi

Charles Nicolle, aynı zamanda bir filozof olarak ve hayali Le Patissier de Bellone hikayeleri, Les deux Larrons ve Les Contes de Marmouse bir yazar olarak büyük bir itibar keyif aldım O "bir şair ve gerçekçi, düşlerin bir erkek ve bir hakikat adamı" Jean Rostand tarafından söylendi

Nicolle Alice Avice 1895 yılında evlendi ve iki çocuk Marcelle (d 1896) ve Pierre (d 1898), bu evlilikten geldi

28 Şubat 1936 tarihinde vefat etti

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com