Prof. Dr. Sinsi
|
James Tobin Hayatı
Amerika Birleşik Devletleri'nin savaşa girdikten sonra, ben Deniz Rezerv katıldı ve bir deniz subayı olmayı öğreniyorlar Columbia Üniversitesi yurtta doksan gün geçirdim Arkadaşlarım arasında alfabetik nedenleri, Cyrus Vance ve Herman Wouk idi Caine Mutiny bana Wouk ince örtülü referans son zamanlarda kadar ün benim ana kaynağı oldu Destroyeri USS bir çizgi subay olarak yaklaşık dört yıl geçirdi Kearny, sonunda topçu subayı ve sonra Navigator ve icra memuru (ikinci komut) olarak hizmet vermektedir Çoğunlukla, bizim gemi konvoyuna refakat ve Atlantik ve Akdeniz'deki diğer anti-denizaltı görev yapan, ama aynı zamanda, Kuzey Afrika ve Güney Fransa istilalar ve İtalyan kampanyaya katıldı Ben kendi talepleri ve testler çok farklı akademisyenler, sırf sevdim ve deneyim değerli Ancak, Japonya, işgal birliklerinin gemileri eşlik sonra, biz koymak için Charleston Donanma Yard gemi sol, benim shipmates sevindiler "naftalin "
Washington'a dönmek için fırsatlar cazip oldu Ama zamanında Harvard Ekonomi Başkanı Harold H Burbank, bir mektup, benim gelecekteki akademide beni ikna etti ve benim doktorasını tamamlamak için geri döndü 1946-1947 yılında Ben esas olarak, bu hikaye daha sonra belli olacak bir nedenle Profesör Burbank sonsuza kadar minnettarım Tüketim fonksiyonu teorisi ve istatistik, benim kalıcı bir ilgi üzerine bir doktora tezi yazdı 1947 yılında Society of Fellows Junior Fellow, bana üç yıl özgürlüğü izin, çalışma, araştırma, ve yazma için randevu seçildi Benim lise gibi, Toplum, bu çok bir yıl, dört Nobels, bir dizi iddia edemez Harvard Üniversitesi ekonomi altın çağını birkaç kohortlarında, mümkün ve olgun yüksek lisans öğrencileri ve genç öğretim tümleşik zaman, bu, savaş sonrası yıllarda genişletilmiştir Ben-ekonomik, sosyolojik bir kitap, Amerikan İş Creed işbirliği yapmak, özellikle ekonomi, ekonometri, savaş sırasında kaçırmıştı yakalamak benim konumundadır Bursu ve makro iktisat, istatistik talep makaleler bir dizi yazmak için analiz ve karne teorisi Bazı Richard Stone Hendrik Houthakker ve kendisi ve merhum Michael Farrell ile canlı tartışmalar ile verimli bir işbirliği, özellikle yararlanmıştır Cambridge Uygulamalı Ekonomi Bölümü, 1949-1950 yılında İngiltere'de gerçekleşti
Yale Üniversitesi'nde 1950 yılından bu yana olmuştur Bu araştırma, eğitim ve yaşam için harika bir yer olmuştur İktisat Bölümü Koopmans ve Jacob Marschak Tjalling çok fazla yardımcı oldu, dikkate değer liderleri ile Cowles Vakfı (daha önce Komisyonu), 1955 yılında gelen, boyutu ve boy büyüdü Chicago yön altında, modern ekonometri ve faaliyet analizi açılışını Cowles Komisyonu, tarihinin en üretken araştırma merkezlerinden biriydi Onun mezunları Kenneth Arrow, Herbert Simon ve Lawrence Klein içerir Yale Üniversitesi'nde 1955 - 1961 ve 1964 - 1965 Vakıf müdürü oldu
Zamanda, benim kişisel araştırma hedefleri daha sıkı temeller Keynesyen ekonomi sağlamak ve makroekonomi ve para teorisi mantığı sıkın ve özenli Benim Nobel konuşması, bir anlamda, bir özet hesaptır Bunun en büyük nedeni benim çıkarlarının, vakıf soruşturma önceki hatları para teorisi ve makroekonomi ekledi Lojistik destek, araştırma yardımı ve Cowles Vakfı meslekdaşlar ayarı çok değerli olmuştur En önemlisi, ben arkadaşlarıma ve öğrencilere öğrendim Ben en borçlu iki kişi geç Arthur Okun3 ve William Brainard Onlarla öğretti ve onlarla işbirliği, ben onlarla savundu ve genellikle sağ Benim ders ile ilgili konularda yakından ve rolünü görür fruitfully çalışmış olduğumuz Diğerleri David Backus, Martin Neil Baily, Willem Buiter, John Ciccolo, Walter Dolde Harold Guthrie, Challis Hall, Koichi Hamada, Donald Hester, Susan Lepper, Jorge de Macedo , Harry Markowitz, Donald Nichols, William Nordhaus, Edmund S Phelps, James Pierce, Richard C Porter, Richard Rosett, Gary Smith, Craig Swan, Harold Watt, Leroy Wehrle Ayrıca, Ray Fuarı, William Fellner, Raymond Goldsmith, Richard Ruggles, Robert Triffin ve Henry Wallich öğretim varlığı, makroekonomi, para ve finans Yale çalışması için teşvik edici bir ortam MIT, Yale dışında Paul Samuelson4, Robert Solow ve Franco Modigliani benim ilgi ve bakış açısı, benim büyük bir yarar pek çok ortak Aynı şekilde, dostluklar, Michigan Araştırması Araştırma Merkezi Üniversitesi'nden George Katona, James Morgan ve diğerleri ile temas ve koruyarak yıllar içinde çok şey öğrenmiş ve geç Harry Johnson5 Etkisi bana sadece kendi yazıları yoluyla gelen alan devlerin de dahil olmak üzere diğer fikri borçları, benim derste belirtilmiştir
Yale, lisans ve lisansüstü öğretim büyük ölçüde zora sokmaktadır Öğretim gibi, ben de bunun bir çok şey Öğrencilerin kendilerini ve onlara açıkça fikirlerini sunma disiplini öğrenmek için başarısız asla Büyük ve dayanıklı bir ödül, her yaştan arkadaş lejyon
Ben sadece profesyonel iktisatçılar, okuyucuları bırakmaya yönelik mevcut ekonomik konularda zaman zaman makaleler yazdım 1950'lerin sonlarından başlayarak Bu topluluğu, Ulusal Ekonomi Politikaları, 1966 yılında yayımlandı Ben sık sık Kongre komiteleri önünde tanıklık var ve ben devlet kurumları ve siyasi adaylara tavsiyede bulundular 1966 yılından 1970 yılına kadar New Haven City Plan Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı
Kamu hayata başlıca gezi Walter Heller, Yönetim Kurulu Başkanı ve geç Kermit Gordon6 ile birlikte, 1961-1962 yılında Başkan Kennedy'nin Ekonomik Danışmanlar Konseyi Üyesi olarak Yale döndükten sonra, birkaç yıldır Konseyi aktif bir danışman oldu Kennedy Konseyi Okun, Solow ve Arrow dahil olmak üzere, olağanüstü bir personel işe Bizim kolektif magnum opus, 1962 Ekonomik Rapor, basın sonra da "yeni ekonomi" olarak nitelendirdiği ile ilgili büyüme ve istikrar politikalarının teori ve pratikte tam bir bildirimde Konsey çalışmak heyecan verici, ve bazen sinir bozucu bir talep oldu Ama bizim tavsiyemiz, yavaş yavaş kabul büyük ölçüde kazandı ve 1965 yılının sonuna kadar, temel makroekonomik hedefleri elde edildi Ne yazık ki, bu zaferler, Vietnam savaş ve 1970'lerdeki stagflasyon sırasında kayboldu
1946 yılında Cambridge dönüş en iyi servet baharında, Elizabeth Fay Ringo bir araya geldi, o yoktu Biz bir kaç ay sonra evlendiler Betty tesadüf tanıştığımız zaman, Wellesley College'da ekonomi öğretim, MIT'de Samuelson en son bir öğrenci oldu Daha büyük bir tesadüf eseri, o kadar hayatımın her yaz yaklaşık geçirdi aile çekilmek Kuzey Wisconsin büyümüştü Biz hala oraya gitmek Ben Betty yönlendirilir, o bazen ekonomi, onu kurtarıldı diyor Ama onun duygusu ve saçmalık hakkında netlik, doğru ve yanlış, adil ve adil olmayan, fakir ve zengin, benim kişisel yaşam olarak benim profesyonel iş, düz benim öncelikli tutmuştur Hayvanlar, özellikle Newfoundland köpekler, beyzbol, şömine, kuşlar, doğa, balıkçılık, dans ve caz onu coşkularıyla paylaşımı ilk otuz beş yıl ben de diğer pek çok şey öğrendim Biz, vasat, kayakçılar, Alp ve crosscountry ve tenisçiler ateşli Wisconsin nehirlerin aşağı kano ve yüzme ve küçük göl üzerinde yelken gibi Betty, 1960'lı yıllarda, sonsuz daha talepkar ve üniversite derslik daha zorlu, sekiz yıl boyunca, şehir içi halk ilköğretim okullarında öğretim bu sefer döndü
Birlikte, dört dikkate değer bir çocuk, bir kız çocuğu, en büyüğü ve üç oğlu kaldırdı ve biz çok hızlı bir şekilde hayranlık, sevinç, ve bebekler haline izlerken zaman zaman anksiyete, yetişkin paylaştı Kişilikleri, ilgi alanları ve yetenekleri farklı, hepsi bize öğretti daha az öğretti Kızımız bir kostüm ve moda tasarımcısı ve yazar; evli hem de iki oğlu, avukat; genç fizik yüksek lisans öğrencisi Bizim ilk torunu, bir kız, 1981 yılında doğdu New Haven yaşayan ilk yıl satın Biz hala evde yaşıyoruz Bizim bütün aile düzenli olarak Wisconsin veya Vermont bizim kayak chalet az veya orada bize katıldı
1 J Tobin, "Hansen ve Kamu Politikası," Üç Aylık Ekonomi, Vol Dergisi XC, Şubat 1976, s 32-37
2 J Tobin, Berkeley, California, 1976 yılında özel baskılı Seymour Harris, Harvard Üniversitesi, 12 Aralık 1974, Memorial Servisi Tribute
3 Anısına Arthur M Okun, James Tobin, Washington, DC, s Brookings Enstitüsü, 1980, 1-5, A Tribute
4 Paul A Samuelson ve Modern İktisat, McGraw-Hill bir bölüm olarak önümüzdeki James Tobin, "Makroekonomi ve Maliye Politikası"
5 James Tobin, "Harry Gordon Johnson, 1923-1977," İngiliz Akademisi, Londra, 1978, Cilt Bildiriler Kitabı LXIV, s 443-458
6 J Tobin, Kermit Gordon (1916-1976), Yıl Kitabı, Amerikan Felsefe Derneği, 1978
Les Prix Nobel Nobel ödülleri 1981, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1982
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
James Tobin, 11 Mart 2002 tarihinde öldü
|