Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, jack, kilby

Jack S. Kilby Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jack S. Kilby Hayatı

Jack S Kilby

Nobel Komitesi, benim hayat hikayesi tartışmak için bana sordu, ben başında başlaması gerekir sanırım

Kasaba noktada inşa edilmiştir çünkü adını aldı Great Bend, Kansas, 1923 yılında doğdu, devletin ortasında Arkansas nehri eğilir Ben çalışkan, Amerikalı Great Plains batı yerleşimcilerin torunları arasında büyüdüm

Babam Kansas kırsal batı kesiminde her yerindeki müşterilerine dağılmış olan küçük bir elektrik şirketi koştu Ben lisede iken, büyük bir buz fırtınası, en aşağı, telefon ve elektrik güç hatları yapılan direkleri çaldı Babam, müşterilerin elektrik ve telefon hizmeti kaybetmişti alanları ile iletişim kurmak için amatör telsiz operatörleri ile çalıştı

Babam hedefi, onun iş çalıştırmak ve insanlara yardım etmek için ne gerekirse onu yapmak için, ama ben amatör telsiz büyüleyici bir konu olduğunu düşündüm Bu elektronik benim ilgi yarattı ve bu Ben bu alanda devam etmek istediğim bir şey olduğuna karar verdi

Ben de bir yayın radyo fan oldu 1940'larda, özellikle Big Band müzik dinlerken keyif aldım Bugün bile, bu tür bir müzik çalıyor, ve küçük bir şans ile, başka bir çok dinlemek zorunda değilsiniz Dallas bir radyo istasyonu var

Liseden sonra, Illinois Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği okudu Sınıfların çoğu elektrik gücü vardı, ama elektronik benim çocukluk ilgi nedeniyle, ben de bazı vakum tüpü mühendislik fizik dersleri aldı

Bell Labs, transistör icat duyurdu önce sadece bir yıl, 1947 yılında mezun oldu Bu benim vakum tüpü sınıfları hakkında eskimiş gelir anlamına geliyordu, ama bunu iyi kullanmak benim fizik çalışmaları koymak için büyük fırsatlar sundu

Great Bend düşüncelerimi işgal çıkarları ile paralel olarak, radyolar, televizyonlar ve işitme cihazı için parça yaptı Milwaukee, Wisconsin, bir elektronik üreticisi ile kiraladı

Milwaukee, ben Wisconsin Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi doğru akşam dersleri aldı Çalışma ve aynı zamanda okula giden bazı zorluklarla karşı karşıya, ama bunu iyi çabaya değer olabilir

1958 yılında, Texas Instruments iş çekerken, eşim ve ben, Dallas, Texas taşındı TI bana elektronik komponent minyatürleştirme daha fazla veya daha az tam zamanlı çalışmaya izin kabul eden tek şirket oldu ve büyük bir uyum olduğu ortaya çıktı

Entegre devreler mümkün olduğunu kanıtlayan sonra, ilk askeri sistemleri ve entegre devreler içeren ilk bilgisayar inşa ekipleri yola çıktı Ben de, el hesap makinesi ve taşınabilir veri terminalleri kullanıldı, termal yazıcı, icat ekipleri çalıştı

1970 yılında bazı bağımsız bir iş yapmak için TI yokluğu izin aldı Izinli iken, ben çalıştığım şeylerden biri, silikon teknolojisi, güneş ışığından elektrik gücü üretilmesine yardımcı olması için nasıl uygulanacağı

1978, 1984, Teksas A & M Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği Seçkin Profesörü olarak benim zaman geçirdim "Seçkin" bölümünde seyirci gözünde, ve ben gerçekten çok yapmadım "professing" Ancak, ödüllendirici bir süre araştırma yaptığını ve çeşitli projeler öğrenciler ve öğretim ile çalışan vardı

1980'lerde resmen TI emekli oldu, ama ben, bu güne kadar devam eden firma ile önemli bir katılımı korumuştur

Yol boyunca, Ulusal Bilim Madalyası olarak ödül almaya ve Ulusal Mucitler Hall of Fame içine müzeye onur oldum Henry Ford, Thomas Edison ve Wright Kardeşler sever yanında isminizin görme çok humbling bir deneyim ve çok bu ve diğer onur için teşekkür ederiz

Nobel Fizik Ödülü alma tamamen beklenmedik, ama çok hoş bir sürpriz oldu Ben kahve potu başlatmak için seçilmiştir olduğunu haber aldım sabah çok erken vardı

Bu ödülü genellikle temel araştırma için verilen bu yana, komite uygulamalı fizik tanımak görmek için sevindirici Ben, temel araştırma uygulama genellikle, daha sonra temel araştırma sürecini geliştirmek araçları sağlar, ortak bir yaşam olduğunu düşünüyorum Elbette, entegre devre, o iyi bir örnektir Isaac Newton'un dediği gibi uygulamalı araştırma ya da temel olsun, hepimiz, "devlerin omuzları üzerinde durmak" Ben, benden önce gelen yenilikçi düşünürler için minnettarım ve ben takip etti yenilikçiler hayran

Gez Dört yıl belki yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık olan kişiler arasında benzersiz bir deneyim Benim ders belirtildiği gibi, entegre devre icat zamanda elektronik minyatürleştirme sorunu çözmek için çeşitli çabalar vardı Sonunda İnsanlık meselesi çözülmüş olacaktı, ama doğru fikir ve tarihinin doğru zamanda doğru kaynakları ile ilk kişi olma şanslı bir deneyim oldu

Ben başka bir doğru kişiye, doğru zamanda, yani Robert Noyce, Fairchild Semiconductor çalıştı benim çağdaş bir değinmek istiyorum Robert ve ben kendi yollarını takip ederken, entegre devreler için ticari kabulü ulaşmak için birlikte çalıştı O hala yaşıyor olsaydı, biz bu ödülü paylaştı olurdu hiç şüphem yok

Ben emekli am Şimdi, ben hala zaman zaman çoğunlukla yarı iletkenler alanında, çeşitli sanayi ve devlet projeleri danışın Ben de bir ya da iki şirketin yönetim kurulu hizmet vermektedir

İnsanlar çoğu zaman, tabii ki, ben gurur duyuyorum ne bana sorarsanız, listenin üst kısmında, entegre devre Benim harika ailesinin de gurur duyuyorum Ben, iki kızı ve beş kız torunları var, bu yüzden Kilbys kızlarda uzman olduğunu söyleyebiliriz

Ben genç insanlar benim tavsiye için sık sık sormak yaş ulaştınız Ben gerçekten söyleyebilirim elektronik yerine getirmek bulmak için devam büyüleyici bir alan olmasıdır Hala alanında hızla büyüyen ve üniversite mezunu olduklarını öndedir fırsatları en azından büyük Benim tavsiyem yer almak ve başlamak

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 2000, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 2001 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Jack S Kilby 20 Haziran 2005 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com