Ekrem Çelebi Kimdir Ekrem Çelebi Biyografisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekrem Çelebi Kimdir Ekrem Çelebi BiyografisiEkrem Çelebi Kimdir Ekrem Çelebi Biyografisi 1952 yılında mensubu olmaktan onur duydugum Kırşehir’in Çiçekdağı şu andaki Akçakent ilçesine baglı Ömeruşagı köyünde dogdum ![]() İlkokulu köyümde bitirdim, imkansızlıklar nedeniyle egitimime devam edemedim ![]() 9 yaşında rahmetli babam Ferit Çelebinin askerlik dönüşü getirdigi saz bende müzige ilgi uyandırdı ![]() Babamında destegiyle saz çalmaya başladım ![]() Sazı dahada geliştirerek dügünlerde çalmaya başladım Babam bu yetenegimi görünce daha iyi bir saz alarak benim müzik sevgime güç katmış oldu![]() 15 yaşında dügün ve eglencelerde aranan biri olmuştum 16 yaşımda (Nuhun Gemisi) adını verdigim ilk plagımı yaptım![]() Siz gönül dostlarının, sevdigi bu albümden sonra yeni albümlerle sizlerin huzuruna çıktım ![]() Plakdan sonra teknoloji ile birlikte kasetler çıkmaya başlamıştım 35 kaset çıkardım ![]() Artık Türk halk müziginde, sizlerin destegiyle profosyonel olarak yerimi aldım ![]() Müzik sevgisi kardeşim Fahri Çelebi ve oğlum Coşkun’dada etki yaptı Onlarda sevginizle müzige devam etmektedir![]() Sizin sevginiz ve destegiyle müzige 35 yıldır devam etmekteyim Hislerinize, sevincinize,kederinize tercüman olmaya çalışıyorum 17 yaşında evlendim 4 çocuk babasıyım![]() Eserlerim bozulmamak kaydı ile, halk müzigi sanatçıları tarafindan söylenmektedir ![]() Şimdi yegenim olan Ünal Kaya müzik piyasasında yer alan bir kardeşim,kendisine başarılar dilerim ![]() Sözlerime son verirken, tüm dostlarımıza ve sevenlere saygı ve sevgilerimi sunarım Ekrem Çelebi |
|
|
|