Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adıvar, edip, eseri, halide

Son Eseri - Halide Edip Adıvar..

Eski 11-04-2009   #1
Şengül Şirin

Son Eseri - Halide Edip Adıvar..

Son Eseri - Halide Edip Adıvar

Son Eseri

Artık hiçbir ıstıraptan ve azaptan korkmuyorum “Nöbet saatin geçti, artık dinlen,” diyecek ölüm borusu çalıncaya kadar insanlık vazifemi yapacağıma sana söz veriyorum Kâmuran Ve bunu söylerken aşkımızın şimdi muhafızı olmaya lâyık olduğumu hissediyorum Allaha ısmarladık, Kâmuran! Sana ithaf ettiğim ömrüm, bu Son Eserim[’in] herhangi şaheserden fazla sana lâyık olduğuna eminim
Halide Edib Adıvar’ın 1913 yılında Tanin gazetesinde tefrika edilen romanı Son Eseri, yazarın erken dönem yapıtları arasında yer alıyor Roman, “Bence yazmak, yaşamakla bir Tıpkı baharda yapraklanan ağaçlar, tomurcuklanan çiçekler gibi,” diyen ünlü romancı Feridun Hikmet’le genç kadın ressam Kâmuran’ın ümitsiz aşkını anlatıyor Feridun Hikmet, karısını elinden aldığı Asım Bey’in, Kâmuran’ın ağabeyi olduğunu öğrenince önce içine kapanıyor, ama sonra aşkın coşkusu galip geliyor Son Eseri, sağlam psikolojik çözümlemelerle dolu, önemli bir roman

Yazar : Halide Edip Adıvar

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com