|  | Mutfakta İşinize Yarıyacak Püf Noktalar |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Mutfakta İşinize Yarıyacak Püf NoktalarPATATES PÜRESİ İÇİN Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsiniz  Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz  Böylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz  TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU? Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edin  İyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin  Böylelikle tart hamurunun topaklanmasını önlemiş olursunuz  YUMURTANIN SARISINI AKINDAN AYIRMAK İÇİN Yumurtanın sarısını akından ayımranın kolay yolu,yumurtayı bir huni içine kırmaktır  Yumurtanın beyazı huninin içinden geçerek altına tutacağını kaba akacaktır  Dikkat edilmesi gereken nokta ise yumurtanın taze olmasıdır  Bayat yumurta olması durumunda sarısı patlayabilir  BUZDOLABINDA OLUŞAN KÖTÜ KOKULAR Buzdolabınıza sinen ve bir süre sonra kötüleşen kokulardan kurtulmanın çaresi ;küçük bir kaba bir miktar süt koyup ağzı açık şekilde dolapta bulundurmaktır  Göreceksiniz süt bir süre sonra bütün kötü kokuları emmeye başlayacaktır  LEZZETLİ HAZIR ÇORBALAR Hazır çorbaları hazırlarken içlerine biraz soğan doğrayıp,ince kıyılmış nane veya maydanoz ilave edebilirsiniz  Böylece çorbanızın hem görünümü hem de lezzeti değişecektir  Öte yandan hazır çorbaların yağ oranı düşüktür  Eğer yağ ilavesi yapmak istiyorsanız,çorbanıza,ocaktan indirmeye yakın kızgın yağ gezdirin   KAŞAR PEYNİRİ ZİYAN OLMASIN Buzdolabında uzun süre kalan kaşar peyniri kurur ve tadı bozulur  Bu tür peynirleri atmak yerine değerlendirmek istiyorsanız;kaşar peynirini rendeleyip küçük poşetlere doldurarak difrizde dondurun  Böylece kurumuş ve atmak üzere olduğunuz kaşar peynirini atmak yerine,böreklerde kullanmış olursunuz  TURP SEÇERKEN DİKKAT EDİN Turp alırken yüzeyinin parlak ve gergin,yapraklarının da taze olmasına dikkaet edin  Uzun süre saklayacaksanız ıslatılmamış turp alın  Turpu soyup saklayacaksanız,üzerine limon suyu sürüp o şekilde saklayın  DİKKAT!KARBONAT VİTAMİNLERİ ÖLDÜRÜR Bakiliyat tipindeki gıdaları pişirmeden bir gece önce yumuşaması için suda bekletirsiniz  Daha çabuk yumuşaması için suya karbonat katabilirsiniz  Fakat bu işlem sonucu karbonat bakliyatın içerdiği vitaminleri çldürecektir  CİĞER KIZARTMADAN ÖNCE Ciğer tava yapmadan önce ciğerleri batıracağınız una bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz  Ayrıca yağı iyice kızdırırsanız,arnavut ciğerinizin tadı çok daha lezzetli olur  Ciğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebiilrsiniz  HARDAL KURURSA Uzun süre duran hardal kuruyabilir  Bunu önlemek için kavanozunuzun üstüne biraz yağ gezdirip,bir tutam tuz ekleyerek karıştırın  Hardal kuruduğunda uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem de içine biraz sirke ya da sıvıyağ koyup,eriyene dek karıştırın ve bir tutam tozşeker ilave edin  KAHVE DEĞİRMENİNİ TEMİZLEMEK İÇİN Kahve değirmeninizde öğüttüğünüz maddelerin kokusnu temizlemek için;bayat ekmeği parçalara bölerek,kahve değirmenine çekin  Böylece kahve değirmeninde oluşan kokular ekmek tarafından alınmış olacaktır  PİLAV NASIL TANE TANE OLUR? Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için;pilav tenceresinin içine pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon koyun  Sonuç,her zaman olumlu olacaktır  KEREVİZİN KOKUSUNU SEVMEYENLER İÇİN Kervizin kendine has kokusu vardır  Ancak bazıları bu kokuyu sevmezler  Kerevizin bu kokusunu almak için kerevizi pişirme esnasında tencereye biraz lahan turşusu katın  Göreceksiniz kerevizin kokusundan eser kalmayacaktır | 
|   | 
|  | 
|  |