Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adımda, karıyerınızı, olusturun

5 Adımda Karıyerınızı Olusturun!

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

5 Adımda Karıyerınızı Olusturun!

5 ADIMDA KARIYERINIZI OLUSTURUN!

Yeni hedefinize yoğunlaşmak ve daha yaratıcı düşünmek için İnsan Kaynakları Uzmanı Jo Miller’ın önerdiği şu 5 adıma göz atabilirsiniz
1 En güçlü ve iyi hissettiğiniz anda harekete geçin
Şu anda yaptığınız işte başarılı olabilirsiniz İşyerinizde yöneticiniz tarafından takdir ediliyor ve belki iş arkadaşlarınız için mükemmel bir örnek olarak gösteriliyorsunuz
Takımınızdaki diğer arkadaşlarınız daha fazla şey öğrenmek için size danışıyor Fakat bir süre sonra daha önce fark etmediğiniz yeteneklerinizi keşfediyorsunuz ve başka bir alana yönelmeye karar veriyorsunuz
Kendinizi en iyi ve güçlü hissettiğiniz anda kendi içinizde bir beyin fırtınası yapın ve bir liste oluşturun, fikirlerinizi yazın Kendinize şu soruları sorun:
  • <LI style="MARGIN: 0cm 0cm 10pt; COLOR: black; LINE-HEIGHT: normal">Zamanımı nasıl kullanıyorum? <LI style="MARGIN: 0cm 0cm 10pt; COLOR: black; LINE-HEIGHT: normal">Hangi başarılarım başkalarından övgü aldı? <LI style="MARGIN: 0cm 0cm 10pt; COLOR: black; LINE-HEIGHT: normal">İşimin hangi kısmından daha çok zevk alıyorum?
  • Ne tür bir işle uğraşmak beni mutlu eder?
2 Hangi fırsatlar sizi cezp eder?
Sevdiğiniz işi yaptığınız zaman, para çoğunlukla ikinci planda kalır Ortaya çıkan yeni fırsatları görmeye çalışırsanız, yeni trendleri takip ederseniz daha önce fark etmediğiniz şeyleri görebilir ve yolunuza oradan devam edebilirsiniz Yine işe kendinize bazı sorular sorarak başlayabilirsiniz
  • <LI style="MARGIN: 0cm 0cm 10pt; COLOR: black; LINE-HEIGHT: normal">En meraklı olduğum konular neler? <LI style="MARGIN: 0cm 0cm 10pt; COLOR: black; LINE-HEIGHT: normal">Hangi güncel konular dikkatimi çekiyor?
  • Hangi gazeteleri, haberleri sık sık okuyorum ve hangi web sitelerini ziyaret ediyorum?
Tüm fikirlerinizi sıralayın, fikirlerinizin asla saçma olduğunu düşünmeyin ve yargılamayın
3 Amaçlarınızı belirleyin
İhtiyacınız olan şey ne yapmak istediğinizi belirlemek Var olan işinizde devam mı etmek istiyorsunuz yoksa bir adım ileri gitmek mi? Belki çalıştığınız sektörü değiştirmek istiyorsunuz İş araştırmaya başlamadan önce ne yapmak istediğinize karar vermek özgeçmişinizin ve yapacağınız başvuruların temelini oluşturur

4 Cevaplarınızla amaçlarınızı karşılaştırın
Cevaplarınız büyük ölçüde amaçlarınızla örtüşecektir Böylece kendinize sorduğunuz sorulara verdiğiniz cevaplardan neye eğilimli olduğunuz ortaya çıkar ve bunu kendi amaçlarınızla karşılaştırarak ilgi alanınızı daha net görebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com