Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, biyografisi, hayatı, izzet, kısaca, özkan

Ali İzzet Özkan - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ali İzzet Özkan - Biyografisi Kısaca Hayatı

Ali İzzet Özkan

Ali İzzet Özkan

Şarkışla’lı adından çokça söz edilen bir halk ozanımızdır 1902 yılında Şarkışla’nın Üğük köyünde doğdu Belli bir öğrenim görmedi Aşık Sabri den saz dersleri aldı Ve küçük yaşlarda aşık oldu 22 yaşlarında Adana'ya giderek Çukurovalı aşıklarla karşılaşmalar yaptı Uzun yıllar yurdun çeşitli yerlerinde gezip dolaştı Pek çok şiir söyledi 500'ü aşkın şiiri vardır ve şiirlerini zaman zaman çıkardığı kitaplarda toplamıştır Bazı türküleri de sanatçılar tarafından plağa okundu Bunlar arasında “Mecnunum Leylamı Gördüm, Şu Sazıma Düzen Ver, Mühür Gözlüm" Konya da yapılan Türkiye aşıklar bayramına katılmıştır Aşık 1981 yılında bu dünyadan göçüp gider

BAKTI GEÇTİ (MECNUNUM LEYLAMI GÖRDÜM)

Mecnun'um Leyla'mı gördüm

Bir kerece baktı geçti

Ne sordum ne de söyledi

Kaşlarını yıktı geçti

Soramadım bir çift sözü

Ay mıdır gün müdür yüzü

Sandım ki Zöhre yıldızı

Şavkı beni yaktı geçti

Ataşından duramadım

Ben bu sırra eremedim

Seher vakti göremedim

Yıldız gibi aktı geçti

Bilmem hangi burç yıldızı

Bu dertler yareler bizi

Gamze oku bazı bazı

Yar sineme çaktı geçti

İzzeti bu ne hikmet iş

Uyur iken gördüm bir düş

Yar zülfünü kemend etmiş

Boynumuza taktı geçti

4 kıta ustası Aşık Ali tarafından eklenmiştir Şiir 5 kıtaya tamamlanmıştır Şiir aslen 4 kıtadır

HAKKINDA YAZILANLAR

Ali İzzet hakkında yazılmış en iyi kaynaklardan biri İlhan Başgöz tarafından yazlan "AŞIK ALİ İZZET ÖZKAN" (İndiana Üniversitesi Türkçe Programı Yayınları-4) adlı kitaptır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com