|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, biçimleri, düşünceyi, geliştirme, test, yolları |
![]() |
Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Test |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları TestAnlatım Biçimleri ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Test 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımı için aşağıdakiler- den hangisi söylenemez? A) Betimlemeye başvurulmuştur ![]() B) Öyküleyici anlatım kullanılmıştır ![]() C) Görsel öğelere yer verilmiştir ![]() D) İşitme duyusundan yararlanılmıştır ![]() E) Dokunma duyusundan yaralanılmıştır ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Açıklama – Betimleme B) Tanımlama – Sayısal verilerden yararlanma C) Sayısal verilerden yararlanma – Tartışma D) Öyküleme – Betimleme E) Sayısal verilerden yaralanma – Karşılaştırma 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Öyküleme – Tanımlama B) Tanık gösterme – Betimleme C) Betimleme – Öyküleme D) Açıklama – Tartışma E) Örneklendirme – Öyküleme 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez A) Benzetme yapılmıştır ![]() B) Karşılaştırma yapılmıştır ![]() C) Gözlem yoluyla ayrıntıları seçme ![]() D)Örneklendirme yapılmıştır ![]() E) Dokunma duyusundan yaralanılmıştır ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Öyküleme B)Betimleme C) Tanık gösterme D) Karşılaştırma E) Tartışma 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Öyküleme – Örneklendirme B) Tanık gösterme – Betimleme C) Açıklama – Tartışma D) Betimleme – Öyküleme E) Tanımlama – Öyküleme 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Tartışma B) Öyküleme C) Betimleme D) Karşılaştırma E) Tanık gösterme 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Açıklama – Tanımlama B) Açıklama – Örneklendirme C) Örneklendirme – Tartışma D) Açıklama – Karşılaştırma E) Tanımlama – Karşılaştırma |
![]() |
![]() |
![]() |
Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Test |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlatım Biçimleri Ve Düşünceyi Geliştirme Yolları Test9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Açıklama – Tanımlama B) Tanımlama – Karşılaştırma C) Öyküleme – Betimleme D) Açıklama – Karşılaştırma E) Tanımlama – Tartışma 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Öyküleme – Karşılaştırma B) Açıklama – Betimleme C) Açıklama – Tartışma D) Betimleme – Öyküleme E) Tanımlama – Betimleme 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Tanık gösterme – Tanımlama – Tartışma B) Tanımlama – Örneklendirme – Öyküleme C) Betimleme – Tartışma - Örneklendirme D) Açıklama – Tartışma – Betimleme E) Tanımlama – Tartışma – Örneklendirme 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A)Öyküleyici anlatım kullanılmıştır ![]() B) Betimlemeye başvurulmuştur ![]() C) Gözlem yoluyla ayrıntılar aktarılmıştır ![]() D) Benzetme yapılmıştır ![]() E) İşitme duyusundan yararlanılmıştır ![]() 13 ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdakilerden hangisine başvurulmuştur? A) Tanımlama B) Öyküleme C) Tartışma D) Karşılaştırma E) Betimleme 14 ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Tanık gösterme - Örneklendirme B) Tanımlama – Örneklendirme C) Tanık gösterme – Betimleme D)Açıklama–Betimleme E) Tanık gösterme – Tanımlama 15 ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki parçanın anlatımında aşağıdaki aşağıdakilerden hangilerine başvurulmuştur? A) Tanık gösterme – Tanımlama B) Tanımlama – Örneklendirme C) Betimleme – Tartışma D) Açıklama – Öyküleme E) Tanımlama – Tartışma CEVAP ANAHTARI 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|