|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, faaliyetleri, hakkında, istanbul, kuruluşu, kültür, tarihcesi, üniversitesi |
![]() |
İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında Bilgiİstanbul Kültür Üniversitesi kuruluşu tarihçesi faaliyetleri hakkında bilgi T ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin “çağdaş medeniyet seviyesini aşması” değişmez hedefine ulaşması, gençlerimizin, hangi aşamada olursa olsun, nitelikli bir eğitim almaları ile ancak mümkündür ![]() ![]() Kaliteli eğitim ve öğretime ulaşabilmenin sorunları ve bunların çözüm yöntemleri İKÜ için çalışan kişilerin yeni karşılaştıkları sorunlar değildir ![]() ![]() ![]() Yıllarını Anaokuldan Yükseköğretime kadar bütün öğretim aşamalarındaki okul kuruluşlarına vermiş ve eğitim sektöründe başarılarını kanıtlamış Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyeleri, kalitenin mükemmel bir fiziki ortam ve seçkin, deneyimli ve yaratıcı bir öğretici kadro ile mümkün olduğunu çok iyi bildiklerinden, başlangıçtan itibaren bu iki hususun gerçekleştirilmesine özen göstermişlerdir ![]() Kent Üniversitesi tipinde Şirinevler yerleşkesinde bulunan binalarımızdaki büro, derslik ve laboratuvarlar özenle inşa edilmiş ve özenle donatılmışlardır ![]() ![]() ![]() İKÜ öğretim elemanları kadrosu seçkin, verimli ve yaratıcı bir kadrodur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İKÜ bu başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürmüştür ![]() ![]() İKÜ’de öğrencilerin genel yeteneklerini geliştiren, irdeleme ve soyutlama becerilerini kazanmasını sağlayan, kuşku duymayı, eleştirmeyi ve düşünmeyi alışkanlık haline getirmeye özendiren programlar uygulanmaktadır ![]() ![]() ![]() İKÜ’nün beş Fakültesindeki 19 Bölümde, iki Meslek Yüksekokulundaki 12 Programda ve iki Enstitüsündeki 2 doktora 16 Yükseklisans programında 2003-2004 akademik yılında 4100 öğrenci öğrenim görmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrencilerimizin % 24,4′ü, ÖSYM tarafından burslu programlarımıza yerleştirilen öğrencilerdir ![]() ![]() ![]() İKÜ ilk Önlisans ve Yükseklisans mezunlarını 1998-1999, ilk lisans mezunlarını 2000-2001 Akademik yılında verdi ![]() ![]() 1999-2000 Eğitim-Öğretim Yılında yürürlüğe giren ve lisans tamamlamayı yeniden düzenleyen kuralların, önlisansta iyi yetiştirme olanağına sahip öğrencilerimize geniş imkanlar sağladığına dikkat çekmek yerinde olur düşüncesindeyiz ![]() Yükseklisansı, çok sayıda öğrenci ile yapılan kitle eğitimi ve öğretimi olarak kabul etmiyoruz ![]() ![]() İKÜ, Sanatsal, Kültürel ve Bilimsel etkinliklere özel bir önem vermektedir ![]() ![]() ![]() Ataköy yerleşkesindeki kapalı spor salonumuza ek olarak spor tesisleri bakımından zengin olan (Olimpiyat Tesisleri gibi) Ataköy, Bakırköy ve Yeşilköy semtlerindeki çeşitli kuruluşlarla yapılan anlaşmalarla öğrenci kluplerimizin tesis gereksinimleri karşılanmaktadır ![]() İKÜ öğrencilerinin sağlık, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri Sağlık Dairesi Başkanlığımızca yapılmaktadır ![]() ![]() İKÜ’nün İstanbul’da sağladığı en önemli avantajlardan biri de Yerleşkesine ulaşımın kolaylığıdır ![]() ![]() ![]() İKÜ’ye elektronik posta ile ulaşmak çok kolaydır ![]() ![]() ![]() Çağdaş ve uluslararası rekabete açık eğitim öğretim yapan İKÜ, bilimsel ve teknolojik alanlarda ileri ülkelerin üniversitelerindeki gelişmeleri sürekli izlemekte ve ilişkiler kurmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Kültür Üniversitesi Kuruluşu Tarihçesi Faaliyetleri Hakkında BilgiTrier Üniversitesi – Almanya – Rouen Üniversitesi – Fransa (İngilizce eğitim vermektedir) – Nancy Üniversitesi – Fransa – Bremen Üniversitesi – Almanya – Westminster Üniversitesi – İngiltere Bochum ve Berlin Hür Üniversiteleri ile görüşmeler sürmektedir ![]() Bu üniversiteler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi Erasmus Programına çerçevesinde başlamıştır ![]() ![]() Son yılda, Yunanistan Üniversiteleri ile de temaslar yoğunlaşmıştır ![]() ![]() ![]() Brüksel’de sürekli çalışan AB Yükseköğretim Programı Oluşturma Komisyonu etkinliklerini izleyerek İKÜ mezunlarına AB ülkelerinde serbest dolaşım ve çalışma olanağı sağlayacak program uygulamalarını gerçekleştiriyoruz ![]() Hedefimiz İKÜ’yü bir AB üniversitesi olarak kabul ettirmektir ![]() İKÜ, Atatürk İlke ve İnkılaplarına severek ve inançla bağlı öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve idari personelin Üniversitesidir ![]() ![]() Kaynak : http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|