10-28-2009
|
|
GöKKuŞaĞı
|
Gülümsemeyi Unutan Şehir
Sokağa bakan pencereden olup bitenleri izliyorum Gözlerim sokakta geziniyor Sokaktan insanlar geçiyor Herkeste sanki bir telaş var Acaba gülümsemeyi mi unutmuş insanlar? Korkuyorum, evde de böyle mi bu insanlar? Hayır, öyle olduğunu sanmıyorum Hepsi harika gülümser bu insanların İnanmıyorsan bir bak fotoğraf albümlerine
Neler neler çıkar albümlerden  Minik bir bebeğin yüzüne bakan yüzler, istisnasız sadece tebessüm eder İlk doğum günü pastanı yerken  Badi badi yürümeye başlarken  Okula başladığın ilk gün… Müsamerede rol aldığında  Flaşlar patlar anında
Ya fotoğrafta gülümsersin, ya fotoğrafa bakarken Onun için illa ki gülümsetir fotoğraflar Herkes gülümsesin istiyorum Elimde babamın makinesiyle sokağa iniyorum
Yaşlı adam yürüyor yavaş yavaş  Fırından çıkan teyzede bir telaş  Bir poz alabilir miyim deyince başını kaldırıyor yaşlı adam Duraklıyor bir dakika teyze Gülümsüyorlar gönüllerince
Fotoğraflarını çekiyorum: Dükkân önünde tabureye kurulanların  Denizin üzerinde uçuşan martıların  "Taze gevrek" satanların  Bankta kitap okuyanların… Kimse bana kızmıyor Herkes mutlu görünüyor İşte bak, yine tebessüm ediyorlar
Top oynayan çocuklar görmüyorlar fotoğraf çektiğimi Gol sevincini bekliyorum şimdi Gökteki dolunayı, yıldızları çekiyorum Yıldızlar fotoğrafta belirmiyor nedense Tekrar tekrar çekiyorum "Bizi çekmeyin " diyorlar Biz zaten gülümsüyoruz Fotoğrafını çekemediğim çok insan var Hiçbiri üzülmesin Eskiden insanlar fotoğrafsız da tebessüm edermiş
Çektiğim binlerce fotoğrafı şehrin her yerine astım Çamaşır ipine, reklâm panolarına, ağaçlara, çöp kutularına, bakkalın camına, evlerin kapısına  
Şehir bu sabah uyandığında gözlerine inanamayacak Cıvıl cıvıl oynayan çocuklar gibi gülümseyecek bütün şehir Kim demiş "Sadece fotoğrafta gülümser insanlar " diye Bütün şehir tebessüm ediyor kendi hâline
Gözünün kapalı çıktığına, gözlerinin kırmızılığına şaşıranlar var "Bu fotoğraf gerçeği yansıtmıyor " diyorlar, böyle derken bile gülümsüyorlar Gördüğümüz hiçbir şey gerçekte olduğu gibi değildir, nasılsa Seni gülümsetiyorsa önemli değil nasıl çıktığın
Makinem çalışmıyor, pili bitmiş olmalı En güzel pozunu çekemesem de yine de sen gülümsemelisin Çünkü melekler her anını kaydediyor senin
Melek ALTUN
GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
|
|