Balık Kroket |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Balık KroketBalık Kroket Malzemeler, 2 adet palamut fileto 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 kâse galeta unu 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için yağ Hazırlanışı, Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın ![]() Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın ![]() Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin ![]() Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin ![]() Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin ![]() Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın ![]() Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ![]() Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|