![]() |
Karın Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karın Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerKarın Ağrısının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler KARIN AĞRISI Tanımı: Gövdenin göğüs ve pelvis arasındaki bölgenin ağrısıdır ![]() Nedenleri: Çok çeşitli hastalıklar veya rahatsızlıklar neden olarak gösterilebilir ![]() ![]() ![]() Sindirimsizlik, ayakları üşütme, bağırsak bozukluğu gibi basit nedenlerden oluşan karın ağrılarını geçirmek için aşağıda-ki önerilerden faydalanabilirsiniz ![]() Öneriler: Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek su-retiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve kü-çük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağnlı durumlarda yu-dum yudum aç karnına kullanılır ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yu-dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan sonra ağrılı durumlarda günde üç çay kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yanm kahve fincanı yakılmış ve dövül-müş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice karıştırılarak te-miz bir tülbentin arasına konulup karın bölgesinin üzerine bağlanır ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali-ne getirildikten sonra yenilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir ![]() * Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka-tılarak içilir ![]() * Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir |
![]() |
![]() |
|