|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkiler, hatalıklarının, için, karaciğer, tedavisi, şifalı |
![]() |
Karaciğer Hatalıklarının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karaciğer Hatalıklarının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerKaraciğer Hatalıklarının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler KARACİĞER HASTALIKLARI Karaciğer, vücudun çok önemli bir organı olup, bu organın kendi kendini yenileme yeteneği ve karaciğer dokusunun, gere-kenden çok fazla miktarda bulunması, karaciğer hastalıklarının sonuçlarının, umulduğu kadar ağır olmamasının nedenleridir ![]() Genellikle karaciğer hastalıkları, diğer bir hastalığın ikincil be-lirtisidir ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm ilaçların karaciğerden geçmesine rağmen, karaciğerin çalışması ya da hastalığını doğrudan etkileyecek bir ilaç veya madde yoktur ![]() ![]() Karaciğerin büyük bir bölümünü çıkarmaya yönelik ameli-yatlar sonrası dahi, kalan bölümle yaşam sürdürülebilir, fakat bu durumda, normal bir karaciğer çabukluğuyla toksik maddelerin yok edilmesi beklenemez ![]() ![]() Şişme, kötü nefes, aşırı terleme, uyuşuk metabolizma, karın sağ üst köşesinde ağrı, bağırsak gazının kötü kokması, goz akı-nın sararması, ağız içinde acılık ve dil pası, genel bir iştahsızlık, idrar renginin koyu san olması gibi rahatsızlıklar sık tekrar et-mesi durumunda uzman bir doktora danışmakta fayda vardır ![]() Öneriler: Bir tencerenin içine bol miktarda su koyulup kay-namaya bırakıldıktan sonra, bir süzgecin içine iki avuç ince kı-yılmış atkuyruğu katılıp, süzgeç kaynamakta olan tencerenin üzerine yerleştirilir ve bitkinin yumuşaması beklenir ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı hindistan cevizi katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden sonra birer çey fincanı içilir ![]() * Yarı yanya, limon suyu ile zeytinyağı kanştınlıp yanm kahve fincanı sabahlan kahvaltıdan önce içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç biberiye katılıp kaynatılma-sının ardından süzülerek günde iki kez sabah kahvaltılanndan ve öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra birer çorba kaşığı içilir ![]() * Yirmi adet taze ceviz parçalandıktan sonra bir şişenin boğa-zına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf ispirto eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebi-leceği veya sıcak bir yerde bekletilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç mısır püskülü katılıp kayna-tılmasının ardından süzülerek günde iki kez öğle ve akşam ye-meklerinden 1-2 saat Önce birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra sü-zülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam ol-mak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı taze nane katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış hindiba kökü, çıban otu birer tatlı kaşığı yani hindiba ve inci çiçeği iyice karıştırılarak har-man edildikten sonra bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşı-ğı katılıp demlenmesi için bsa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer bardak içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç Okaliptüs yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün birer çorba kaşığı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere (çiçekleri ve yapraklan) katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sa-bah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek günde iki kez sabah kahvaltıların-dan ve öğle yemeklerinden 1 -2 saat sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar yapra-ğı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün aç karnına birer çorba kaşığı içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik ve dar yapraklı sinir otu katılıp demlenmesi için kı-sa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuru papatya katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam ol-mak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kurtpençesi katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı toz tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı zerdeçal katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı ardıç tohumu katılıp dem-lenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine iki yemek kaşığı ayrık kökü katılıp kay-natılmasının ardından süzülerek günde iki kez sabah kahvaltıların-dan ve öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine iki yemek kaşığı kavun çekirdeği ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez sabah kahvaltılarından ve Öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı maydanoz katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir müd-det beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir adet kereviz küçük parçalar halin-de doğradıktan sonra süzülüp bir çay fincanı limon suyu ilave-siyle günde iki kez sabah kahvaltılanndan ve öğle yemeklerin-den 1-2 saat sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kokulu yapışkan otu katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı içilir ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç akhuş ağacı yap-rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez sa-bah kahvaltılarından ve öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı hindiba kökü katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam ol-mak üzere birer çay fincanı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı mübarek dikeni katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı tere otu katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün aç karnına birer çay fincanı İçilir ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı söğüt yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklendikten sonra süzülerek günde iki kez ![]() ![]() * Ayrı ayrı mikserde sıkılarak elde edilmesi olan bir çay fincanı pancar suyu ile iki yemek kaşığı turp suyu karıştırılarak sabahlan kahvaltıdan evvel aç kamına içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç andız otu katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek günde iki kez sabah kahvaltıların-dan ve öğle yemeklerinden 1-2 saat sonra birer çay fincanı içilir ![]() * Bol miktarda çilek yemek faydalı olacaktır ![]() * Karaciğeri rahatlatmak için süt ürünleri, yağlı yiyecekler ve özellikle alkolden uzak durulmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|