Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, için, mide, tedavisi, şifalı, şişkinliğinin

Mide Şişkinliğinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mide Şişkinliğinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler




Mide Şişkinliğinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

MİDE ŞİŞKİNLİĞİ

Tanımı: Yemek yenmesinin üzerinden uzun süre geçtiği halde, mide de bir kütle hissi ve karın derisinin sanki bir davul derisi gibi gerginleşmesidir

Nedenleri: Dişler tarafından iyice öğütülmemiş gıdayı ye-mek, yani çiğneyerek yemek yeme yerine, yutarak yemek yeme, mide ve bağırsaklarda birikmiş olan gaz mide salgı bezlerinin yeteri kadar çalışmaması, gıda alındıktan sonra hemen dinlen-meye çekilmek gibi nedenler sıralanabilir

Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı enginar yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere bi-rer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmışbir çay kaşığı geven katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fin-canı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercan-köşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı huş ağacı tomurcuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çorba kaşığı limon suyu ile bir çay kaşığı lavanta yağı iyice karıştırıldıktan sonra içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam oimak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ka-tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak ıçm ıçı kaynar su tlolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez birer çay fincanı içilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.