Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, için, nezlenin, tedavisi, şifalı

Nezlenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nezlenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler




Nezlenin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

NEZLE

Tanımı: Üst solunum yollarının bir enfeksiyonudur

Nedenleri: Etken virüslerin haricinde diğer birçok virüs bu hastalığa neden olurlar

Klasik bir olayda, hapşırma, Önceleri sulu olup sonra koyu-laşan burun akıntısı ve bazen de hafif bir öksürükdür Ağır va-kalarda ise, hafif ate, titreme, üşüme, baş ağnsı da görülür Bu-run akar, boğaz ağrır, gözler sulanıp kızarır, dudaklarda uçuklar, yaralar görülebilir Dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır, zira, şiddetli durumda, diğer başka hastalıklara zemin hazırlayabilir-ler Nezleli kişi, enfeksiyonu bulaştırmamak için, iki gün oda-sından dışarı çıkmamalıdır

Önerilen Tedavi Biçimi:Bir duble (3 el) viski ile bir kahve fincanı limon suyu karıştırılıp günde üç Öğün birer duble içilir

* İki avuç dolusu ince kıyılmış taze okaliptüs yaprağı su kaynayan bir tencerenin Üzerine konulmuş bir süzgecin içine bı-rakılır Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı okaliptüs yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* İki avuç dolusu ince kıyılmış taze nane su kaynayan bir ten-cerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır Buharda piş-meye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süzge-cin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir

* İki avuç dolusu mercanköşk su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir

* İki avuç dolusu ince kıyılmış fesleğen su kaynayan bir tence-renin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır Buharda pişme-ye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir

* Birer avuç dolusu nane, kekik ve papatya su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süz-gecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu ve kuru nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir adet iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak katılıp kaynatılmasının ar-dından ılık halda süzülüp iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde kısa aralıklarla birer tatlı kaşığı alınır

* Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı papatya, ıh-lamur, mürver çiçeği, çay ve bir çay kaşığı anason katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek içine bir su bardağı limonsuyu ilavesiyle gün içinde aralıklarla gargara yapılarak kullanılır

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin ağacı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir

* Havanda dövülerek lapa haline getirilmiş olan iki diş sa-rımsak burun içine konulup minik bir pamukla da tampon yapı-lır Aynca sarımsağın yenilmesi de faydalı olacaktır

* Bir litre suyun içine bir avuç kiraz çiçeği katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı toz ka-rabiber ve çay katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç Öğün birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış hünnap katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ikişer çorba kaşığı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Mikserden geçirilerek sıkılmış olan bir su bardağı pancar suyu sabahlan aç karnına içilir

* Mikserden geçirilerek sıkılmış olan bir su bardağı turp suyu yarım su bardağı süzme bal ile karıştırılıp yemeklerden ya-rım saat Önce birer tatlı kaşığı yenir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kuru papatya çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı meyan kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün yarımşar çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine iki çay kaşığı tıbbi hat-mi katılıp 1-2 saat bekletildikten sonra süzülerek gün içinde ara-lıklarla iki çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tıbbi kestere katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir Aşırı dozlar zehirlenme yapabilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış gelincik çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir

* Bir litre suyun içine kabuklanyla beraber rendelenmiş bir kilogram elma katılıp suyu buharlaşıncaya kadar kaynatılıp gün içinde aralıklarla yenilerek tüketilir

* Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı ada çayı, ayrık kökü ve bir çorba kaşığı ardıç tohumu katılıp kaynatılmasının ardın-dan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ada çayı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç Öğün içilir

* Bir miktar kekik bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapa-tıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Günde üç öğün bir tatlı kaşığı süzme bal ile beş demla kekikyağı karıştırılıp yenir

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuşdili katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine adet limon kabuğu rendelenip üzeri-ne bir kahve fincanı kuru hanımeli katılıp kaynatılmasının ar-dından süzülerek iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle günde üç Öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı zemberek otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış incir yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı lavanta çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı çuha çiçeği kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek yatarken içilir

* Bir litre suyun içine iki avuç kadar ince kıyılmış lahana katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek bir su bardağına bi-rer çay bardağı oranında mandalina, greyfurt, limon, portakal suyu katılıp kahvaltıdan yanm saat önce içilir

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir çorba kaşığı defne yaprağı ve bir adet rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay ka-şığı lkişniş ve papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç öğün yarımşar çay bardağı içilir

* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan üzerlik to-humu birer damla büyüklüğünde pamuğun üzerine konulup bu-runa tampon yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.