![]() |
Zarif Zürafa |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Zarif ZürafaZarif zürafa Bitkileri derde derman, çiçekleri nazlı sultan, yemyeşil bir orman varmış ![]() Kuşlar yuva yapmak için onu arar, yağmur konmak için onun adresini sorarmış ![]() Kuşların, yağmurun ve bütün hayvanların yolu bu ormanda birleşirmiş ![]() Zıpzıp tavşan, hophop sincap ve cambaaz maymun gibi hayvanların yanında Ürafa adında bir hayvan daha yaşarmış burada ![]() ![]() ![]() Ağaç yapraklarıyla doyururmuş karnını ![]() ![]() Ürafa, bir gün zor durumda kalan bir tavşanı kurtarmış tilkinin elinden ![]() Tavşan ona bir teşekkür bile etmeden uzaklaşmış oradan ![]() ![]() Bülbül dil dökmüş, çiçekler başına taç takmış: -Ürafa kardeş! İyilik karşılık beklemeden yapılır ![]() ![]() Demişler ama Ürafa kararından vazgeçmemiş ![]() -Aylardan şubat, inadım inat, demiş de başka bir şey dememiş ![]() O günden sonra Ürafa kimseye iyilik yapmamaya başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı bülbül bir sabah güzel bir şarkıya başlamış: İyi kötü günler geçer, İlkbaharla çiçek açar ![]() İstediği yaşantıyı Tüm canlılar kendi seçer ![]() Rüzgâr bu şarkıyı bütün ormana yaymış ![]() -Evet, bu hayat benim! İstediğimi sever, istediğimi sevmem! ![]() ![]() Tam bunları söylerken az ilerisine büyük bir kuş düşercesine konmuş ![]() ![]() -Su, diye inlemiş mavi tüylü kuş ![]() Ürafa başını başka tarafa çevirip oradan uzaklaşmaya çalışırken mavi tüylü kuş inleyerek devam etmiş: -Allah’ını seversen su! ![]() ![]() İçi kıpır kıpır olmuş Ürafa’nın ![]() ![]() Ürafa koşarak kangurunun yanına gitmiş ![]() ![]() ![]() Biraz sonra da üzgün bir şekilde dönmüş: -Özür dilerim Ürafa kardeş! Oraya gidinceye kadar torbamda bir damla su kalmadı, demiş ![]() Kanguruya teşekkür eden Ürafa, koşarak tombul filin yanına gitmiş: -Ne olursun fil kardeş! Mavi tüylü kuş ölecek, biraz su, demiş ![]() Tombul fil, Ürefa’nın başkalarına yardım etmeye başlamasına çok sevinmiş ![]() Hortumuna su doldurduğu gibi hızla koşmaya başlamış ![]() -Sen ne kadar iyisin! Benim için koşturup durdun ![]() ![]() Mavi tüylü kuşla Ürefa arasında samimi bir sohbet başlamış ![]() -Ben kuşlar ülkesinin şehzadesiyim ![]() ![]() Ürefa da: -Sağlığını ve mutluluğunu dilerim, dedikten sonra devam etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Mavi tüylü kuş: -Üzülme Ürafa kardeş! Sana mavi tüylerimden birini vereyim, onu boynuna bağla ![]() ![]() ![]() Haydi Allah’a ısmarladık, demiş ![]() Bunları söyledikten sonra Ürefa’ya bir tüy vermiş ve mavi kanatlarını çırparak gökyüzünde kaybolmuş ![]() O günden sonra Ürefa öyle iyi, öyle zarif olmuş ki hiç sormayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün sarı papağan, aceleyle Ürafa’dan yardım isterken şaşırarak Zarif Ürafa diyeceği yerde “Zürafa” demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|