![]() |
Çay Hazırlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çay HazırlamakÇay Hazırlamak ![]() Haşlayarak demleme: Belirtilmiş oranda taze bitki, cam veya metal olmayan başka kaba koyulur ![]() ![]() /www ![]() ![]() Taze bitkilerin demlenmeleri için fazla beklemeye gerek yoktur (bir buçuk-iki dakika yeterlidir) ![]() ![]() Kurutulmuş bitkilerin demlenmesi ise biraz daha uzun sürer (Üç dakika kadar) ![]() ![]() Belirtilen miktarda kök, gerekli görülen süre boyunca soğuk suda bekletildikten sonra, kısa süre kaynatılır ve üç dakika demlenmeye bırakılır ![]() Günlük çay miktarı termosa koyulur ve gün boyunca tavsiye edilen miktarda yudumlanarak içilir ![]() /www ![]() ![]() Genel olarak, dolu bir çay kaşığı ince kıyılmış bitki, çeyrek litre, yani bir çay fincanı suya yeterlidir ![]() ![]() Soğuk suda yumuşatma: Bazı bitkiler (örneğin Ebegümeci, Ökseotu ve Eğir kökü) sıcaklığın etkisi ile şifalı güçlerini yitirebilecekleri için, kaynatılmamalıdırlar ![]() ![]() Belirtilen ölçüde bitki, soğuk suda 8-12 saat bekletilir (genellikle geceleri) ![]() ![]() Soğuk suda bekletme ve haşlama karışımından elde edilen çay türü ise, şifalı bitkilerden en iyi yararlanma biçimi olarak belirtilebilir ![]() /www ![]() ![]() Bitkiler, belirtilmiş su miktarının yarısının içinde gece boyunca bekletilir ve sabahleyin süzülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|