Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, hastalığının, için, tedavisi, şarbon, şifalı

Şarbon Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şarbon Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler




Şarbon Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

ŞARBON

Tanımı: Hayvanlardan insana geçen, mikroplu bir hastalıktır

NedenIeri: BacilIus anthracis adlı bir basil olup özellikle, çiftçiler, veterinerler, kasaplarda görülür Dış ve iç olmak üzere, iki tip şarbon vardır

Dış: Derideki çatlak ve yaralardan, hayvanın çok eskimiş postundan dahi geçebilir Enfekte bölgede bir çıban belirir Bu bölge genellikle, yüz, boyun veya kolda olur Mikroplu bölge, ortasında ufak, cerahatli bir noktanın belirip patlamasına kadar yayılır Bu patlayan yerde, yaklaşık olarak 1 cm çapında, siyah bir kabuk oluşur

İç: Hastalık genellikle mikroplu yünden, basilin sporlarının solunmasıyla veya mikroplu etin yenmesiyle, akut zatüre veya gastroenterit (mide-bağırsak iltahabı) şeklinde belirir

Tehlikeli bir hastalık olmasından ötürü mutlaka uzman bir doktora danışılmasında fayda vardır

Öneriler : Bir su bardağı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı çöpçini katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilir

* Bir havanın içine bir avuç ısırgan otu bir baş soğan ve 3-4 diş sanmsak katılıp iyice dövüldükten sonra lapamsı hale gelen karışım söz konusu hastalıklı çıbanın üzerine sürülür

* Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı çöpçini ve siyah kuru üzüm bir çay kaşığı meyan kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülüp suyuna pamuk batınlarak kompres yapılır

* Taze suteresi yaprağı kısa sürelerle değiştirmek kaydıyla çıbanın üzerine konulur

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış koyun otu ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülüp kalan posa iyice ezildik-ten sonra söz konusu çıbanın üzenne konur

* Söz konusu çıbanın üzerine karamuk yaprağı konulur

* Bir miktar aslanpençesi yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp el-de edilen özsuyu çıbanın üzerine sürülerek kullanılır

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış san sumak ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülüp kalan posa iyice ezildik-ten sonra söz konusu çıbanın üzerine konur

* Bir miktar çiriş otu yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edi-len özsuyu çıbanın üzerine sürülerek kullanılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.