![]() |
Mayasıl Nasıl Tedavi Edilir Gereken Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayasıl Nasıl Tedavi Edilir Gereken Şifalı BitkilerMayasıl Nasıl Tedavi Edilir Gereken Şifalı Bitkiler MAYASIL Mayasılın Tanımı: (Eritem Mayasıl) Derinin kızarmasıdır ![]() ![]() Mayasılın Nedenleri: Hafif yanıklar, aşırı soğuk, sıyrıklar, çeşitli ateşli hastalık ve alerjik reaksiyonlardır ![]() ![]() ![]() Deri moranp, yanar, kaşınır, üstünde ağrılı kabarcıklar beli-rir ![]() ![]() Bu hastalığa yatkın olan kişiler, soğukta, kalın ayakkabı, çorap ve eldiven giymeli ve soğuktan evin içine girdiklerinde, içeride ısı normal düzeyde olmalıdır ![]() ![]() Önerilen Tedavi Biçimi: İki litre soğuk suyun içine 100 gram atkuyruğu atılıp oniki saat bekletildikten sonra kaynatılmasıyla elde edilen su süzü-lüp söz konusu mayasıllı bölge günde, iki kez sabah ve akşam yirmi dakika boyunca yıkanır ![]() ![]() * İki litre soğuk suyun içine 100 gram ebegümeci atılıp oniki saat bekletildikten sonra kaynatılmasıyla elde edilen su süzülüp söz konusu mayasıllı bölge günde iki kez, sabah ve ak-şam yirmi dakika boyunca yıkanır ![]() ![]() * İki su bardağı saf ispirtonun içine bir demet ince kıyılmış maydanoz katılıp bir hafta süreyle güneş görebilecek bir yerde bekletilir ![]() ![]() ![]() * Bir kahve fincanı vazelin ile bir çorba kaşığı huş ağacı katranı merhem haline gelinceye kadar karıştırılıp söz konusu mayasıllı bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir su bardağı zeytinyağı ile bir kahve fincanı tunda ka-rıştırılıp, güneş görebileceği bir yerde bir hafta bekletildikten sonra söz konusu egzamalı bölgeye günde iki kez, sabah ve ak-şam sürülür ![]() ![]() * Bir miktar taze havuç yaprağı yıkanıp temizlenerek mik-serle ezilip suyu çıkarıldıktan sonra bu su söz konusu mayasıllı bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kı-yılmış ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() ![]() * Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir kahve fincanı ballıbaba tohumu ile bir çorba kaşığı arpa unu karıştırıldıktan sonra bu karışımı hamur haline getirecek kadar su yavaş yavaş katılıp iyice yoğurulur ![]() ![]() ![]() * Bir miktar taze sinir otu yaprağı mikserle ezilip suyu çıkarıl-dıktan sonra bu su söz konusu mayasıllı bölgeye günde iki kez, sa-bah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir miktar taze yoğurt otu mikserle ezilip suyu çıkarıldık-tan sonra bu su söz konusu mayasıllı bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() ![]() ![]() * Bir miktar sarımsak havanda dövülerek ezildikten sonra söz konusu mayasıllı bölgeye sürülerek kullanılır ![]() ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç tatlı baldıran yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, haşlanmış yapraklar, söz konusu mayasıllı bölgenin üzerine koyulur ![]() ![]() * Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı dul avrat otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek bir gün bekletilir ve söz ko-nusu mayasıllı bölge günde iki kez, sabah ve akşam yıkanır ![]() ![]() * Bir litre soğuk suyun içine bir avuç ince kıyılmış koyungözü katılıp on iki saat beklenmesinin ardından süzülerek kalan posa söz konusu mayasıllı bölgenin üzerine koyulur ![]() ![]() * Bir litre soğuk suyun içine bir avuç ince kıyılmış labada katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek kalan posa söz ko-nusu mayasıllı bölgenin üzerine koyulur ![]() ![]() * Bir miktar taze köpekdili kökü havanda dövülmek suretiyle iyice ezilip lapa haline getirildikten sonra söz konusu egzamalı böl-genin üzerine sürülür ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı kafesli sapsız diken kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, birer çay fincanı içilir ![]() * Bir litre suyun içine bir avuç ak kızıl ağaç (kozalak şeklinde-ki püskül ve kabuklan) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, söz konusu mayasıllı bölge günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere yıkanır ![]() ![]() * Küçük bir cezvenin içine bir bardak su ve havanda dövü-lerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı kaşığı ayva tohumu katı-lıp kaynatıldıktan sonra elde edilen su ile söz konusu mayasılh bölge günde, iki kez sabah ve akşam yıkanır ![]() ![]() * Bir litre suyun içine yanm kahve fincanı mersin ağacı fi-lizi katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir ![]() ![]() * Bir çay fincanı kaynatılmış sirkenin içine bir tatlı kaşığı sinameki katılıp kısa bir süre beklendikten sonra söz konusu mayasılh bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış üçer çorba kaşığı kuru üzüm, papatya çiçeği, hünnap ve ravend katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere iki çay bardağı içilir ![]() ![]() * Bir kahve fincanı vazelin ile bir çorba kaşığı ıtırçiçeği merhem haline gelinceye kadar karıştırılıp söz konusu mayasılh bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış 100 gram kadar taze defne yaprağı ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı defne tohumu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek söz konusu mayasılh bölge günde iki kez, sabah ve akşam yirmi dakika boyunca yıkanır ![]() ![]() * İki su bardağı dolusu çıban otu, (çiçek salkımlarının sap-lan) mikserden geçirilerek sıkıldıktan sonra elde edilen özsuyu, söz konusu mayasılh bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sü-rülür ![]() ![]() * Bir litre suyun içine birkaç adet söğüt yaprağı katılıp kay-natılmasının ardından yapraklar alınarak ![]() ![]() ![]() * Bir su bardağı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyıl-mış ekşi yonca katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay bardağı içilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı hindiba kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek bir su bardağı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir ![]() ![]() * Bir miktar taze kırlangıç otu mikserle ezilip suyu çıkarıldık-tan sonra bu su söz konusu mayasılh bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir miktar taze menekşe mikserle ezilip suyu çıkarıldıktan sonra bu su söz konusu mayasıllı bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir miktar taze lavanta çiçeği mikserle ezilip suyu çıka-rıldıktan sonra bu su söz konusu mayasılh bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir kahve fincanı vazelin ile bir tatlı kaşığı asitborik mer-hem haline gelinceye kadar karıştırılıp söz konusu egzamah bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Birer su bardağı zeytinyağı ile çiğ süt iyice karıştırıldık-tan sonra söz konusu egzamah bölge günde iki kez, sabah ve akşam yirmi dakika boyunca yıkanır ![]() ![]() * Yanm kahve fincanı yumşatılmış tuzsuz tereyağı ile bir tatlı kaşığı kına iyice kanştınlıp söz konusu egzamah bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir adet soyulmuş muz ezildikten sonra üzerine bir su bardağı limon suyu ilave edilerek iyice kanştırılıp söz konusu egzamalı bölgeye günde iki kez, sabah ve akşam sürülür ![]() ![]() * Bir litre suyun içinde bir miktar lahana yaprağı kaynatılıp söz konusu egzamalı bölgenin üzerine konulup yarım saat için-de üç kez değiştirilir ![]() ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer yemek kaşığı ka-rabaş otu ve şahtere katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek üzerine bir su bardağı pekmez ilave edildikten sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki çay bardağı içilir ![]() ![]() * Bir litre suyun içine ince kıyılmjş 100 gram kadar meşe kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek söz konusu egzamalı bölge günde iki kez, sabah ve akşam yirmi dakika bo-yunca yıkanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|