![]() |
Çayın Sağlık Şifa Tablosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çayın Sağlık Şifa TablosuÇayın Sağlık Şifa Tablosu ÇAY SAĞLIK TABLOSU Çaydaki Bileşikler ve Miktarları Biyolojik Etkileri Polifenoller, Kateşinler ve Okside Olmuş Türevleri % 10~ 25 (Kuru Çay Yaprağında) Kolesterol ve kandaki LDL seviyesini düşürür Kan basıncındaki artışları geciktirir Kırmızı kan hücrelerinin pıhtılaşmasını geciktirir Gıda alerjisini önler Barsaklardaki sindirimi geliştirir ve kokuyu önler Flavonollar %06~ 07 Kan damarlarının bağışıklığını artırır Kan basıncını düşürür Kokuyu elimine eder Kafein % 2~ 4 Merkezi sinir sistemini uyarır Ruhsal rahatlık verir Kalbi güçlendirir Astımı önler Metabolik nispeti artırır Bileşik Şekerler (Glikositler) Kan şekerinin yükselmesini önler C Vitamini % 150~ 250 mg Kan kanserini önler Anti-karsinojeniktir E Vitamini % 25~ 70 mg Anti-karsinojeniktir Kısırlığı önler Karoten % 13~ 29 mg Anti-karsinojeniktir Bağışıklığı artırır Sapon Tahminen %01 Anti-karsinojeniktir İltihaplanmayı önler Florid 90~ 350 PPM Diş çürüklerini önler Çinko 30~ 75 PPM Tadım hücrelerinin tat alma bozukluklarını önler Deri iltihaplanmasını önler Bağışıklık seviyesini düzenler Selenyum 1,0~ 1,8 PPM Anti-karsinojeniktir Kalp kaslarının bozulmalarını önler Magnezyum Oksit 400~ 2000 PPM Etil sindirimine yardım eder |
![]() |
![]() |
|