Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
depremi, fethiye, oldu, zaman

Fethiye Depremi Ne Zaman Oldu

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fethiye Depremi Ne Zaman Oldu

Fethiye depremi ne zaman oldu

FETHİYE DEPREMİ(1957)

24-25 Nisan 1957’de Fethiye’de oluşan şiddetli yer sarsıntısıŞiddeti Richter ölçeğine göre 71 olan bu depremde Fethiye’deki binaların yüzde 90’ı yıkılmış, Ovacık tamamen tahrip olmuşturDalyan,Marmaris,Datça,Eskişehir,Çamel i ve civar köylerde de etkili olan deprem sonucunda yöre halkından toplam 67 kişi ölmüştür

Konumu 36dereceye 5` doğu boylamı olan bu depremde açığa çıkan enerji 33çarpı 10üzeri 21 erg’dir24 Nisan gecesi hissedilen ilk sarsıntıdan sonra bölge halkı konutlarını terk etmiştiBu nedenle asıl depremde ölü sayısı görece az olmuştur

Fethiye depreminin oluştuğu alan Türkiye’nin ikinci derece tehlikeli deprem bölgesindedirKasaba batıda Kerme Körfezinden, doğuda Kocaçayı Vadisine kadar uzanan ve Akdeniz kıyısına paralel olan bir tektonik çukurluk sistemin içindedirBu çukurlukta sık sık yerel depremler oluşmaktadırAyrıca İstanköy, Meis ve Rodos adaları deprem merkezlerinin etki alanı içindedirGeçmişte de Fethiye’de önemli depremler oluşmuşturBölge zemininin genç alüvyonlardan oluşması ve yeraltı suyunun da yüksekte bulunması, depremlerde şiddet arttırıcı rol oynayabilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com