Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atamaları, bölümü, coğrafya

Coğrafya Bölümü Atamaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Coğrafya Bölümü Atamaları

Coğrafya bölümü atamaları

Coğrafya bölümü

Üniversite sınavına hazırlanan ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik İşte Coğrafya Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :

Bu bölüm doğal çevre özellikleri, çevre – insan ilişkileri ile nüfus dağılımı ve ekonomik etkinlikler gibi konularında araştırma yapacak kişileri yetiştirmek amacıyla eğitim veren bir bölümdür

Çalışma Alanları :

Coğrafya bölümünü bitirenler “Coğrafyacı” ünvanı ile görev alırlarÇeşitli bakanlıklarda kısıtlı olan teknik eleman kadrolarında jeomorfolog yani iklim,bitiki örtüsü toprak,maden ve su kaynakları konusunda incelemeler yapan olarak, büyük bir kesimi de ortaöğretim kurumlarında öğretmen olarak çalışmaktadır Ayrıca ulaşım sistemi ve ekonomik yapı üzerinde çalışır, haritaları ve iststiksel verileri değerledirir

: Amerika Birleşik Devletleri, en az lise mezunu 50 Bin İşçi AlacakMaaşlar en az 4 Bin DolarAyrıntılar ve Başvuru Formu İçin Tıklayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Harita Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüd İdaresi, Devlet Su İşleri, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında öğretmen olarak iş bulma olanakları da vardır

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

İş bulma olanaklarında gelecekte de pek fazla değişiklik olmayacaktır

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

Doğayı incelemeye istekli olması
Biyoloji, Jeoloji gibi doğal bilimlere; Sosyoloji, Tarih gibi toplum bilimlerine ilgi duyması gerekir

Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Nedir, Coğrafya Ne İş Yapar, Coğrafya Maaşları, Coğrafya Puan Türü, Coğrafya İş İmkanları, Coğrafya İş Çalışma Alanları, Coğrafya Mesleği Hakkında Bilgiler, Coğrafya Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, Coğrafya Bölümünün Geleceği, Coğrafya Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Coğrafya Bölümü Tercih Edilir mi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com