Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fonksiyonel, gıdalar, için, ideal, kilo, neler, yapılmalıdır

Fonksiyonel Gıdalar - İdeal Kilo İçin Neler Yapılmalıdır

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fonksiyonel Gıdalar - İdeal Kilo İçin Neler Yapılmalıdır




Fonksiyonel Gıdalar - İdeal Kilo İçin Neler Yapılmalıdır

Temel beslenmenin yanında sağlığa faydaları olan ideal vucut ağırlığı için fonksiyonel gıdalarla beslenme

Keten Tohumu: Kalp sağlığını ve bazı kanser türlerine karşı koruyucudur Porsiyon başına 14 ila 50 gram içeriği ile diyet için önemli bir lif kaynağıdır Kabızlığı giderir Bağırsak iltihabı ve kolitte faydalıdır Omega 3 yağ asitleri içerir Tüm avantajlarından yararlanmak için tüm tohumu ezerek, kahve değirmeninden ya da robottan geçirerek günde 1 yemek kaşığı alınmalıdır Öğütülmüş tohumlar buzdolabında hava geçirmez kaplarda 90 gün boyunca saklanabilir

Sarımsak: Pek çok yararlı bileşik içerir Kolesterolü düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kanserle savaşır Anti-bakteriyel, iltihap giderici ve mikrop öldürücüdür Günde 1 diş yenmesi sağlık için avantajlıdır

Zencefil: Mide problemleri için kullanımında oldukça uzun bir geçmişi vardır Bulantı ve araç tutması, hamilelikten kaynaklanan kusmaları gidericidir Romatizmal ve iltihabi hastalıkların tedavisinde yararlıdır Kanserle mücadele eden aktif bileşenleri vardır En faydalı hali taze tüketimidir Ancak kuru tozu da kullanılabilir

Yeşil Çay: EGCC denilen bir madde içerir ve bu madde kanserle savaşırken, mevcut tümörlerin boyutunu küçültür ya da büyümesini engeller Tansiyonu düşürerek enfarktüsü engeller Parkinson ve Alzheimer hastalıklarından korur Vücut yağlarını eritir ve metabolizmayı hızlandırır Diğer çay türleri de yeşil çayla aynı ölçüde olmasa da benzer faydalar içerir Bu yazı sifaliotlarorg sitesi için hazırlanmıştır

Yulaf Kepeği: Çözünür lif oranı yüksektir Kalp hastalığı riskini ve kolesterolü düşürür Günde 40-60 gram tüketilmesi yeterlidir

Soğan: C vitamini ve krom gibi pek çok yaralı madde içerir Kokusunu kesinleştiren madde olan kükürt pek çok fayda sağlamaktadır Şeker, kolesterol ve tansiyonu düşürür İltihapları azaltır ve kanserin ilerlemesini durdurur Özellikle etle pişirilip yenildiğinde kanser riskini azaltır Genel olarak soğan ne kadar keskin ve acı ise o kadar daha fazla aktif bileşik ve fayda içerir

Soya: Kanserle savaşır, kolesterolü dengeler ve menapozun etkilerini azaltır Bu yazı sifaliotlarorg sitesi için hazırlanmıştır

Domates: Prostat, bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar İltihapları ve kan pıhtılaşmasını azaltır Kalp krizi riskini düşürdüğü bilinen bir antioksidan olan likopen içerir Domates kadar salça, ketçap gibi yan ürünleri de likopen içermektedir

Yoğurt: Sindirim sistemi ve bağışıklık fonksiyonlarını desteklemekte içinde bulunan dost bakterilerden yararlanılır

Fonksiyonel gıdaların faydaları günümüzde iyice kabul edilmiş ve beslenme düzenlerinde çoğunlukla yerlerini almışlardır Sağlığa olan faydalarından yararlanmak için mümkün olduğunca yabancı madde içermeyen organik ürünler tercih edilmelidir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.