![]() |
Öğle Yemeğinde Çeşit Şart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğle Yemeğinde Çeşit ŞartÖğle yemeğinde çeşit şart! Başarılı diyetin sırrı çeşitlilikte saklı ![]() ![]() 28 günde yepyeni bir vücut vaat eden ‘Bikini Diyeti’nin başarısı, mönülerindeki çeşitlilikte yatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATES VE FESLEĞEN ÇORBASI (2 kişilik) Malzemeler: 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 350 gram domates (soyulmuş ve doğranmış), 1 demet sarmısak (soyulmuş ve doğranmış), 3 taze soğan (ince dilimlenmiş), 2 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen, 1 defne yaprağı, 350 ml tavuk (ya da sebze), 1 çorba kaşığı salça, taze çekilmiş karabiber, 2 çay kaşığı mısır unu, 100 ml krema, bir tutam kaya tuzu, 2 çay kaşığı doğranmış taze fesleğen (garnitür olarak) ![]() Yapılışı: Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından domates, sarmısak ve taze soğan ekleyin ve 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 20 gram ![]() BEYAZ PEYNiR VE ZEYTiN SALATASI (2 kişilik) Malzemeler: 2 büyük domates (dörde bölünmüş), salatalık, doğranmış 3 taze soğan (3-4 cm’lik parçalara bölünmüş), 100 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış), 100 gram beyaz peynir (küp şeklinde), taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı ya da limon ve kişniş otu yağı Yapılışı: Bu, genellikle Yunan salatası olarak adlandırılan bir salatadır fakat gerçekte pek çok Akdeniz ülkesinde tüketilir ![]() ![]() KARIŞIK SEBZELERLE MAKARNA (2 kişilik) Malzemeler: 75 gram fasulye, 25 gram brokoli, 1 küçük acı kırmızı biber (tohumları alınmış ve ince doğranmış), 40 gram tam tahıl makarna, 75 ml krema, 1 çorba kaşığı taze doğranmış fesleğen, 1 çorba kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri, taze çekilmiş karabiber Yapılışı: Fasulye, brokoli ve kırmızı biberi 4-5 dakika boyunca buharda (ya da 2-3 dakika mikrodalgada yüksek ısıda) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 20 gram ![]() KEKiKLi KREP (2 kişilik) Kekikli krepler hafif bir öğle yemeği, akşam yemeği ve hatta kahvaltı için mükemmeldir! Her bir krep 5-6 gram karbonhidrat içermektedir (ya da başka bir deyişle tek bir dilim ekmekteki karbonhidrat miktarının üçte biri kadar) ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 50 gram un, bir tutam tuz, 1 büyük yumurta, az pişmiş, 150 ml tam yağlı süt, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı ![]() Yapılışı: Unu eleyin ve orta boy bir kase içine tuz koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geleneksel yöntem: Bir çorba kaşığı tereyağı ekleyerek, orta dereceli ısıda bunu eritin ![]() ![]() ![]() MEZGiT FiLETO (2 kişilik) Balıkları taze iken satın alın ve daha sonra kullanmak amacıyla onları derin dondurucuda bekletin, ya da donmuş balık filetoları alın ![]() Malzemeler: 2 orta boy mezgit filetosu, 2 yeşil soğan (soyulmuş ve ince doğranmış), 1 çorba kaşığı doğranmış taze maydanoz yaprağı, 1 çorba kaşığı doğranmış taze kişniş otu, 2 dilim taze kök zencefil, soyulmuş ve ince doğranmış, 100 ml beyaz şarap, taze çekilmiş karabiber, 1 demet taze dereotu, garnitür olarak Yapılışı: Filetoları fırına uygun olan bir kaba koyun ve üzerine yeşil soğan, maydanoz, kişniş otu ve zencefilleri serpiştirin ![]() ![]() ![]() Hızlı yöntem: Filetoları yeşil soğan, maydanoz ve zencefil ekleyip, mikrodalga fırına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 2 gram ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|