|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çiğ, gereken, işte, pişmiş, yenmesi, yiyecekler |
![]() |
İşte Çiğ Ya Da Pişmiş Yenmesi Gereken Yiyecekler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşte Çiğ Ya Da Pişmiş Yenmesi Gereken Yiyecekler..İşte Çiğ ya da Pişmiş Yenmesi Gereken Yiyecekler ![]() ![]() Bazı yiyecekleri çiğ ya da pişmiş tüketmek aldığınız yararı artırıp azaltabilir ![]() Sarımsak Çiğ: Çiğ olarak sarımsak tüketilmesi, kalp - damar sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinden maksimum düzeyde yararlanmanızı sağlar ![]() Pişmiş: Daha kolay sindirilir, çok kokmaz ![]() ![]() ![]() Et Çiğ: İnsan vücudu, çiğ etin içeriğindeki demiri daha iyi özümser ![]() ![]() Pişmiş: Pişince yağ oranı ve buna bağlı olarak kalorisi düşer ![]() ![]() Dolmalık biber Çiğ: Yüzde 90'a yakın su ihtiva eder, kalorisi çok azdır ![]() ![]() ![]() ![]() Pişmiş: İçeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini, pişmiş haldeyken de korunur ![]() ![]() Çilek Çiğ: C vitamini açısından zengin, şeker oranı düşüktür ![]() ![]() Pişmiş: Turta ya da reçel yapmak için pişirildiğinde büyük oranda vitamin kaybeder ![]() Domates Çiğ: C ve E vitaminlerinin yanı sıra mineraller açısından da çok zengin bir besindir ![]() ![]() Pişmiş: Domatesteki liflerin hazmı, yumuşadığı zaman çok daha kolay olur ![]() ![]() ![]() Kayısı Çiğ: Mineral açısından en zengin meyvedir ![]() ![]() ![]() Pişmiş: Komposto ve reçel haline getirilmesi için fazla şeker ilave edilmesi gerekir ![]() ![]() Balık Çiğ: Etin aksine çipura, somon, levrek gibi pek çok balık çiğ tüketilebilir ![]() ![]() Pişmiş: Besin zehirlenmesi riski yoktur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|