![]() |
Light Yemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Light YemekLight yemek KURU PATLICAN DOLMASI 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan 200 gr yeşil mercimek 100 gr iri bulgur 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 çay bardağı nar ekşisi 4 diş dövülmüş sarımsak 100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz) 1 çorba kaşığı nane Karabiber Tuz Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin ![]() Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ BİFTEK 2 adet yağsız dana biftek 1 çay kaşığı sıvıyağ 2 adet domates Karabiber Biberiye Tuz Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR 1 adet yufka 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kiraz domates 100 gr diyet kaşar peyniri 8-10 adet zeytin 2-3 adet sivri biber Karabiber Süslemek için nane yaprakları Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİBERİYELİ TAVUK 250 gr kuşbaşı tavuk 80 gr kuru soğan 1 diş sarımsak 4 gr biberiye 10 ml yoğurt suyu Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın ![]() Soğanı iri parçalar halinde doğrayın ![]() Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin ![]() Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın ![]() Kabın kapağını kapayın ![]() Buzdolabında bir kaç saat bekletin ![]() Çıkarıp yağlı kağıda koyun ![]() ![]() 220 derecedeki fırında 30-35 dk ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|