![]() |
Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel Tuz (Sodyum) KaynaklarıTemel Tuz (sodyum) Kaynakları İşlenmiş ve hazır yemekler: Beslenmenizdeki tuzun çoğu konserve sebze, hazır çorba, donmuş gıdalar gibi işlenmiş ve hazır yemeklerden kaynaklanıyor ![]() ![]() Tuz içeren çeşniler: Bir tatlı kaşığı sofra tuzu 2 bin 325 mg sodyum içerirken, 1 yemek kaşığı soya sosunda ise yaklaşık 900-1000 mg arasında tuz bulunuyor ![]() ![]() Doğal Tuz Kaynakları: Et, kümes hayvanları, süt ürünleri ve sebzeler gibi bazı yiyeceklerde doğal olarak tuz bulunuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|