Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugünkü, etkisi, geçmiş, yaşantılarımızın, yaşantımıza

Geçmiş Yaşantılarımızın Bugünkü Yaşantımıza Etkisi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bildiğimiz gibi bizim anne karnındaki yaşantımız dahil hiçbir şeyi unutmuyoruz bilinçsiz aklımızda saklı (bilinçaltımızda saklı) Anne sütünün tadını,söylediği ninni seslerini,gösterdikleri sevgi mimikleri ve hatta kulağımıza okunan ezanı dahil unutmuyoruz bilinçsiz aklımıza depolanıyor Tabi ki negatif telkinler negatif olaylar ve negatif düşüncelerde bilinçsiz aklımızda depolanıyor Bilinçsiz aklımızda bu pozitif yada negatif seslerin,duyguların,düşüncelerin,tatların,kok uları n toplamı bizim yaşam biçimimizi belirtirler

Mantığımıza ters düşse de değiştiremediğimiz şeyler vardırMesela(ben şu kadar yıl üniversite okudum hala niye çekingenim kendimi rahat ifade edemiyorum) gibi iş adamı olduğum halde niçin toplum önünde rahat konuşamıyorum gibi!

İyi bir işim iyi bir evliliğim olduğu halde hala mutlu olamıyorum gibi

? Çok yememem gerektiğini biliyorum ama çok yemekten kendimi alamıyorum gibi

? Ben başarılı olamam gibi

? Hayır demem gerektiğini biliyorum ama hayır diyemiyorum gibi

? Sinirlenmemem gerektiğini biliyorum ama kendimi tutamıyorum gibi

? Çocuklarıma sevgi göstermem gerektiğini biliyorum ama gösteremiyorum gibi

? Verimli çalışmam gerektiğini biliyorum ama okuduğumu anlıyorum, kendimi derse veremiyorum gibi

? Hafızamın güçlü olduğunu biliyorum ama unutkanlığımın önüne geçemiyorum gibi

? Çok değerli olduğumu bildiğim halde bir türlü kendimi değerli hissedemiyorum gibi

? Sevdiklerim yanımda olduğum halde kendimi yalnız hissediyorum gibi

? Yanlış olduğunu bildiğim halde inatçılıktan bencillikten kendimi alamıyorum gibi

? Yanlış olduğunu biliyorum ama negatif kendimi düşünmekten kendimi alamıyorum gibi

? Çok çalışıyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum gibi

? Yanlış olduğunu biliyorum ama başkalarını eleştirmekten kendimi alamıyorum gibi

? Yanlış olduğunu biliyorum ama zararlı alışkanlıklardan (sigara, alkol, uyuşturucu, kumar) kendimi alamıyorum gibi

Mantığımızla (bilinçli aklımızla) çözemediğimiz bütün soruların altında bilinçsiz aklımızın yanlış yada eksik öğrenmeleri yatar Bilinçsiz aklın bu yanlış yada eksik öğrenmeleri geçmişimizin herhangi bir döneminde de başlaya bilir, geçmişimizin tamamını da kapsayabilirMesela evlenene kadar mülayim , sakin ve dengeli olan kişinin evlendikten sonra eşiyle çok kavga etmeleri sonucu sinirlilik oluşması gibi Bebeklikten itibaren annenin çok aşırı ilgisi , çocuğa hiçbir sorumluluk verilmemesi ,aşırı derecede korunması ve her istediğinin yapılması sonucu çocukta oluşan sosyal fobi Bu tür sorunların çözmenin yolu NLP'nin kişiye göre uygun yöntemleri kullanarak geçmişini yeniden düzeltmektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com