Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 400 gr kuşbaşı et 125 gr margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı salça 1/2 su bardağı su 1 domates 3 sivribiber tuz püre malzemesi: 2 su bardağı nohut 2 kahve fincanı margarin 1 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 1 et suyu tableti[*]tuz,karabiberTarifin HazırlanışıNohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın Suyunu süzüp iyice ezin Tencerede margarini eritip unu ilave edin Pembeleşinceye kadar kavurup süt,ezilmiş nohut,tuz ve karabiberi ekleyin Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin Karıştırarak püre haline getirin![]() Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin Etler kavrulunca,salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirin Su azaldığında tuz ekiip ateşten alın [*]Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın![]() |
|
Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab TarifiEREYAĞLI KUZU PİRZOLA Malzemeler 8 parça kuzu pirzola 1 çorba kaşığı bitkisel yağ 1 diş sarımsak TEREYAĞI SOSU İÇİN 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 1 tatlı kaşığı bal Taze karabiber KUZU PİRZOLA TARİFİ Tereyağı sosu için; yumuşattığınız tereyağı, nane, bal ve karabiberi derin bir kap içinde kanştırın Folyoya sarıp, silindirik bir form vererek katılaşana dek buzdolabında bekletin Barbeküyü orta sıcaklığa getirin Bitkisel yağ ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırın Pirzolaların kemik kısımları pişerken yanmasın diye alüminyum folyo ile sarın Üzerine fırça ile sürdüğünüz yağlı, sarımsaklı karışımın ardından her iki tarafı da pişecek şekilde 3'er dakika pişirin Sıcak olarak servis edin Hazırladığınız tereyağı sosunu küçük parçalar haline keserek pirzolaların üzerine yerleştirip servis edin![]() |
|
|
|