Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl YapılırKarnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1 küçük karnabahar 1 yumurta 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için) 1 limon Süslemek için; 250 gr yoğurt3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağ Pulbiber Hazırlanışı; Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür ![]() Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır (Limon karnabaharın kokusunu alması için)Süt, yumurta ve un çırpılır Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır![]() Yoğurt çırpılır Sarımsak rendelenip ilave edilir Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir![]() Karnabaharlar servis tabağına alınır Üstüne yoğurt dökülür Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktük![]() yok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi) |
|
|
|