Koruk Reçeli - Koruk Reçeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koruk Reçeli - Koruk Reçeli Nasıl YapılırKoruk Reçeli - Koruk Reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler 1 250 gr koruk2 kg tozşeker 1 lt su 1 limon Koruğun sap tarafından iğne ile çekirdekleri çıkarılır 2 kg tozşeker 5 bardak suğla ağdalaşıncaya kadar orta ısılı bir ateşte kaynatılır Ağda kıvamını aldığında içine koruklar atılır İki taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir Ve bir gün bekletilir![]() Ertesi gün tekrar birkaç taşım daha kaynatılıp ateşten ineceğine yakın içine bir limon suyu gezdirilir Ateşten indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır Koruk reçeli tamamen soğumadan, ılıkken kavanozlara konup serin ve kuru bir yere kaldırılır![]() |
|
|
|