![]() |
Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı Et) TarifiMalezya Mutfağı Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi ![]() 1 kg kuşbaşı dana eti 5-6 adet arpacık soğan 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil 1 tatlı kaşığı zerdeçal 5 adet kıyılmış limon otu 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 adet dilimlenmiş misket limon yaprağı 2 adet dilimlenmiş zerdeçal yaprağı 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı toz rezene 1 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı “Gula Melaka” şekeri Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|